Det får VOL bekreftet av Frid Halmøys Advokat, Morten Berg.

Det var Bladet Vesterålen som omtalte anken først mandag 2. juli.

VOL var tilstede i retten da saken ble behandlet tidligere i år. I dommen ble det avgjort at Frid Halmøy skulle få styreplassen sin tilbake i stiftelsen, men samtidig ble det klart at avgjørelsen i styret om å endre vedtektene var rett. Endringene i vedtektene førte til at Halmøy-familien ikke hadde borett på Tinden eller krav på styreplass.

VOL kontaktet i dag Henning Brath. Han representerte Stiftelsen under behandlingen i tingretten. Han ba oss kontakte styrelder i stiftelsen, Asle Sørdahl. Anken er nemlig levert direkte fra han. Vi har desverre ikke lyktes å oppnå kontakt med Sørdahl i dag og vil komme tilbake med mer for bakgrunnen for anken når vi gjøre det.

Til VOL tidligere i år, fastslo Brath at Stiftelsen ikke var fornøyde med dommen, og at de vurderte å anke.

– Vi har drøftet det kort og er overrasket over dommen. Vi ser at retten kom frem til at Halmøy opptrådte illojalt, men ikke i så stor grad at det var vesentlig illojalt. Dette fører da til at retten mener avsettelsen av Halmøy ikke var korrekt. Dette mener vi er feil, sa Brath til VOL 11. mai før han fortsatte: – Retten mener Halmøys tilsidesettelse av vedtak i styret var et engangstilfelle. Dette mener vi er faktisk feil.

Halmøy med avledet anke

Frid Halmøys advokat, Morten Berg, bekrefter imidlertid anken fra Stiftelsen.

– Stiftelsen har anket det som var punkt 1 i slutningen i dommen, nemlig det som fastslo at avsettelsen av Halmøy i styret var ugyldig, og at hun skulle få styreplassen sin tilbake, sier Berg.

Dette har igjen ført til at Berg og hans klient har levert inn en såkalt avledet anke på punkt to i dommen fra tingretten, punktet om vedtektsendringene.

– Om anken fra Stiftelsen på et tidspunkt faller bort, vil også vår avledede anke falle bort, sier Berg.

– Ville bidra

Han sier at hans klient var innstilt på å gå videre etter tingrettens dom:

– Min klients opprinnelige tanke, var å gå videre og godkjenne dommen som den var. Når det nå kom en anke, var det naturlig for vår del å anke punktet rundt vedtektsendringene, sier Berg og legger til.

– Vi skulle gjerne vært ferdig med hele saken og hennes motivasjon for hele prosessen fra begynnelsen av, har vært å kunne bidra til driften av Stiftelsen Handelsstedet Tinden.

Saken er i utgangspunktet satt opp til behandling i Hålogaland Lagmannsrett i begynnelsen av desember. Etter planen skal saken behandles i Bodø.