– Dette er noe Troms fylkeskommune og Nordland fylkeskommune vurderer å gjøre samlet når brua åpner.

Videre sier han at det allerede i dag er reisemuligheter som går fra Harstad til Sortland via Tjeldsund og Lødingen i samarbeid mellom Troms fylkeskommune og Nordland fylkeskommune.

– Få reisende

Troms fylkeskommune kun har «direktebuss» fredag og søndag til og fra Sortland. Øvrige hverdager kjører Nordland fylkeskommune en direktebuss hver vei.

– Bakgrunnen for forslaget er at det blant annet er veldig få reisende på sørsiden av ferga. Området nord for og til ferga i Kvæfjord vil fortsatt dekkes av Troms fylkeskommune med rutetilbud. Hvorvidt Nordland fylkeskommune kommer til å kjøre buss helt til fergeleiet på Flesnes er usikkert, sier Prestbakmo og fortsetter:

– Omleggingen har primært sammenheng med styrking av tilbudet med Lofotekspressen, økning av tilbud mellom Harstad og Narvik inkludert Evenes/Bjerkvik/Hålogalandsbrua i tillegg de nevnte passasjertallene på eksisterende tilbud Harstad-Sortland.

Videre forteller han at det for de som skal til Kvæfjordsida nå i år er etablert en frekvent bybusslinje mellom Kvæfjord og Harstad.