VAs Knut Ivar Aarstein skrev i lørdagens avis et privat leserbrev hvor han tok til orde for å slå sammen A-lagene til Melbo, Stokmarknes og Stålbrott, for å bedre både rekruttering, kvalitet og sponsormuligheter.

Aarstein, som selv er G16-trener i Hadsel, mener A-laget til Melbu kan ligge tynt an om man ikke gjør noe radikalt i Hadsel for å bedre rekrutteringen, og at det ikke tjener noen av klubbene om man rett og slett ikke blir enige om at det skal være ett felles «topplag» i kommunen.

– Dersom både Melbu, Stokmarknes og Stålbrott synes det er greit nok å leve sine liv i fjerde- og femtedivisjon trenger de ikke å tenke på endringer, mener Aarstein.

– Slå heller sammen klubbene

Stian Fredriksen har spilt fotball for både Stokmarknes, Melbo og Sortland. Han har selv vært aktiv i arbeid med å skaffe spillere til disse klubbene.

Arkiv

– Må bygges fra bunnen

Fredriksen minner om at man for noen år siden prøvde seg med et FK Hadsel. Det ble ingen suksess. Laget falt raskt sammen og forsvant.

– For at et nytt FK Hadsel skal bli bærekraftig i lokalsamfunnet må man heller slå sammen alle lagene i Hadsel under en fane, nemlig fanen til FK Hadsel.

– For å skape tilhørighet må barneavdelingene også bytte navn, slik at man kan skape en felles identitet, en felles kultur og et felles mål, mener Fredriksen.

Mulig å satse mye mer

Selv om Fredriksen selv er så skadeplaget at han mer eller mindre har lagt fotballen på hylla, legger han ikke skjul på at han veldig gjerne ser for seg at et nytt FK Hadsel bør kunne ha mulighet til å klatre opp fra tredjedivisjon.

– En felles klubb skaper mulighet for å innføre en felles spillestil som innføres i alle lag, helt ned til de yngste. Så kan man utvikle ulike elementer på hvert alderstrinn, mener Fredriksen.

Han mener at slik den videregående skolen opererer med ulike avdelinger for Melbu og Stokmarknes, burde det tilsvarende være avdeling Stålbrott, Stokmarknes og Melbu.

– Fra og med G16 burde man kjørt sammen alle lagene til junior og rekrutt på både dame- og herresiden, mener Fredriksen.