– Gjengen skal til Karibia. Vi drar fra her og gjennom Nord- Europa, og så tilbake igjen, forteller Håvard Tjora.

Oppussing av båt

Håvard Tjora ble kjent som «superlæreren» gjennom dokumentarserien «blanke ark», som gikk på TV- Norge i 2009. Han og resten av familien er for øyeblikket på Melbu for å pusse opp båten før den setter seil ut mot den store verden.

– Vi har bodd på Svalbard i fem år, og fikk beskjed av Arne Holand om at vi måtte komme hit for å fikse båten. Det er et fint sted å være på, sier Tjora.

– Og det er så hyggelig at så mange kommer innom og slår av en prat, legger Viktoria Karlsen Tjora til.

De har utnyttet tiden på Melbu godt, selv om mesteparten av den har gått til å fikse på båten.

– Vi samler familien, og det pleier vi å være gode til. Og så er det flaks at det er Sommer-Melbu i tillegg, slik at barna kan gå og se på torget, smiler Karlsen Tjora.

– Det er hyggelig å gjøre det her på Melbu, og vi er takknemlig for all hjelpen vi har fått av Ellen og Arne, legger hun til.

Avreisedato er fortsatt ikke satt, men de håper at det ikke er for lenge til.

– Det er Arne som sitter på kravene, så vi får se på fredag, sier Tjora.

De ble kjent med Arne Holand mens de bodde på Svalbard.

– Vi ble kjent med Holand på Svalbard. Han var en kollega og er en stjernekar. Og etter at vi kom hit har jeg blitt kjent med kona hans Ellen, som er helt fantastisk. Jeg har sagt det til henne at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre uten henne, sier Karlsen Tjora.

Turen

– Det er en slags tanke som har fått vokse litt. Det blir en slags påminner om at det går an å få til ting, forteller Tjora.

Planene etter seilturen er fortsatt ikke helt i havn ennå, men det ligger an til at familien kommer til å bli lofotværinger.

– Vi har kjøpt tomt i Kabelvåg og planen var at vi skulle bygge mens vi seilte og flytte til Kabelvåg når vi kom tilbake. Men det har vært litt problemer med den tomta så vi får se hva vi gjør.