– Jeg var med i fjor også og det er gøy fordi du lærer om tang og jeg er glad i naturen. Du møter også nye folk og blir kjent med flere, sier Malin Iversen.

Utsikt: Etter at tang og tare var hentet inn og maten grillet gjensto det bare å nyte utsikten før ferden gikk videre til laben på Neptun.

– Gøy og morsomt

Tanglab ble onsdag arrangert av Nordland Akademi som en del av Sommer- Melbu.

– Det er gøy når det er så mange bølger og det er moro å se på utstyret dykkerne har. Vi fikk også et skjema med forskjellige tangtyper. Det var moro å se om vi fant ut hva slags tang det var, sier Iversen.

Penvær: Det var ikke noe å si på været onsdag formiddag.

Dagen var todelt hvor barna først var ute i fjæra og sanket tang og grillet, mens andre delen av dagen var de i laben og gjorde eksperimenter.

Spennende: – Det er gøy og morsomt, og så får du nye venner, sier Tine Jafari.

–Det er gøy og morsomt, og så får du nye venner, sier Tina Jafari.

På menyen sto både pinnebrød og chips av tang.

– Gråtang er veldig salt, men grillet er den veldig sprø og god, sier Iversen.

På grunn av at tareskogen vokser i vann fikk de hjelp av Hadsel Undervannsklubb til å sanke tang og tare fra havet.

– Det er kjempe artig å være med. Det morsomste var å se på dykkerne, forteller Marius Reindal Steiro.

grilling: Det ble grillet både pinnebrød og chips av tang i lunsjpausen. Og det var delte meninger om chipsen var god eller ikke.

Marinbiolog

Dagen startet i fjæra hvor de så på blant annet forskjellige tangarter.

– Det er litt variasjon i alderen, så for de minste blir det mest undring, mens for de eldre blir det mer kunnskap og lærdom, forklarer marinbiolog Tiu Similä.

På tanglaben fikk barna se, høre om, ta på og smake på tang og tare.

– Vi forteller litt om tang og tare som matkilde. For vi har en stor matressurs rett uti her. Mange synes at tang bare er noe ekkelt kliss, sier Similä.

Viser fram: Det var marinbiolog Tiu Similä som sto for mye av opplegget.

Engasjementet og interessen til barna var stor.

– De er veldig nysgjerrige. De var også veldig interessert i de som dykket, spesielt gutta, sier Similä.

Etter lunsj ble det også en tur i laben for å eksperimentere på tangen de hadde sanket.

– Når vi kommer tilbake i laben skal vi gjøre et par eksperimenter og snakke om tareskogen som levested for fisk og dyr. Vi skal også snakke om hvordan det er for plantene å bli tørrlagt, sier Similä.

Chips: For mange som ikke er vant med å spise tang kan det ta litt tid å venne seg til.