– Jeg er godt fornøyd med plasseringene. Det var tette løp og små marginer. Jeg var bare noen få sekunder unna pallplass i det ene løpet. Da blir det ofte litt tilfeldig hvem som får medalje, forteller Nilsen til VOL.

Nilsen har i flere år konkurrert i disiplinen Roadracing, der han kjører i klassen superbike. Roadracing er en motorsport der førere av motorsykler konkurrerer i hastighetsløp på en asfaltbane. Sporten kjennetegnes av høye hastigheter og krappe svinger. Helgens NM-runde fant sted i Mo i Rana, som var et av flere NM-løp denne sesongen.

Større forhold

Det var Norvald Haaland fra Moss som vant begge løpene sist helg. Ifølge Nilsen har han et stort apparat rundt seg.

– Han er profesjonell og har et stort team og tilgang på flere mekanikere. Alt er tilrettelagt på en annen måte enn hva som er tilfellet for meg, sier han.

Da VOL snakket med Nilsen for halvannen måned siden, fortalte han at det er svært kostbart å drive med Roadracing, og at han derfor er avhengig av sponsorer. Siden den gang har han fått et par sponsorer til, noe som begynner å hjelpe på.

– Jeg har fått flere sponsorer, noe som er til stor hjelp. Selv om man har sponsorer, koster det å holde på. En ting er at selve motorsykkelen koster, men den skal også vedlikeholdes, både når det gjelder drift og i forbindelse med skader, sier han, og legger til at han motorsykkelen ble skadet under to forskjellige treningsløp for halvannen uke siden.

Kostbar idrett

Å drive med Roadracing på forholdvis høyt nivå koster fra 100.000 kroner og oppover. Ifølge Nilsen er det likevel mulig å gjøre sporten det forholdvis rimelig, dersom man legger seg på et noe lavere nivå enn det sortlendingen konkurrerer på.

– Det handler litt om hvilke ambisjoner man har. Men man kan for eksempel kjøre superbike i Norgescupen i stedet for i NM. Syklene der har mindre dekk og har en del færre kubikk. Motorsykkelkjøring på lavere nivå er faktisk en ganske rimelig sport sammenlignet med mange andre idretter, sier han.

Ambisjoner

Når vi spør om hvilke ambisjoner Nilsen har for sesongen som helhet, svarer han:

– Dersom jeg klarer en femteplass totalt i sammendraget, blir jeg godt fornøyd. Det innebærer at jeg må flere plasseringer blant de seks beste i de løpene jeg skal delta på i løpet av høsten, slår Robin Andre Nilsen fast.