– Mange opplever å ha biler stående hele arbeidsdagen rett utenfor sin butikk. Sortland sentrum er avhengige av god kundeparkering for blant annet å sikre et mangfold av frittstående butikker utenfor sentrene, skriver leder i Sortland Næringsforening, Marius Steiro, i en pressemelding.

Ser etter løsninger

Han forteller at det allerede jobbes med løsninger for å få bukt med problemet.

– Noen gårdeiere er allerede i gang med å finne løsninger for å tidsbegrense parkeringen og det er også noen som ser på langtidsparkeringsplasser, sier Steiro.

Ikke nytt forslag

Han skriver videre at Sortland Næringsforening nå vil be Sortland kommune om å skilte gateparkeringen med en tre-timers sone i sentrum.

Ønske om tretimersparkering i Sortland sentrum er ikke noe nytt forslag og ble fremmet av kommunen i fjor sommer.

– Vi har egentlig veldig mange parkeringsplasser i byen totalt sett, men måten det blir brukt på i dag er ikke hensiktsmessig. Vi ser blant annet at folk reiser bort i tre uker og lar bilen stå i sentrum. Trafikktelling har vist at nesten halvparten av dem som kjører i Vesterålsgata, kjører under to kilometer. Om vi vet at vi ikke har parkeringsplass vi kan stå på hele dagen i sentrum, tar vi kanskje like gjerne bena fatt, sa Røiri til VOL da.