I august åpner Europris i Handelsparken på Sortland. Det betyr samtidig at de flytter ut av sitt nåværende bygg, hvor de har holdt til siden 90-tallet. 30. juli stenges butikken, og 15. august åpner den nye butikken.

Behov for mer plass

Det var på tide, syns butikksjef Heidi Lisbeth Knudsen. Hun forklarer ny butikk med behov for nytt lokale:

– Vi har trengt større plass en stund. Det er hovedgrunnen til flytting. Vi har vokst ut av det lokalet vi har nå. Dessuten har Europris nasjonalt oppgradert alle butikkene sine til ny look. Vi får ikke gjort det her, fordi vi ikke har god nok lagerplass. Vi vil gjerne være med på fornyinga, sier hun.

– Den nye butikken i Handelsparken blir mye større enn den vi har i dag, 400-500 kvadrat større. I tillegg får vi et lager på over 400 kvadratmeter, mot rundt 100 her. Så det blir stor forskjell.

Knudsen spøker ikke. VOLs journalist får bli med en tur innom lageret, og der står det ting fra gulv til tak. Skal en kunde ha noe fra lageret, kan det fort ta litt tid, for da hender det at sjefen må klatre opp og finne det, øverst under taket.

Gleder seg

Det er mye positivt med ny butikk, ifølge Knudsen.

– Med større lager blir det mye enklere for oss og kundene. Nå har vi halvveis lager inne i butikken. Den nye butikken ligger mer sentralt. Det er mange av kundene som gleder seg til det, men de som pleier å stikke innom etter jobb, på vei hjemover mot distriktene, er ikke så fornøyde.

Handelsparken har også flere parkeringsplasser.

– Parkeringssituasjonen blir også bedre med ny butikk. Nå hender det at det ikke er plasser, spesielt før jul, som er høysesongen. Da blir folk nødt til å kjøre forbi.

– Blir litt rart

De ansatte gleder seg. Knudsen gleder seg også til bedre plass. Samtidig erkjenner hun at det blir spesielt å flytte, etter så lang tid på samme sted.

– Butikken har vært her i rundt 25 år, jeg har jobba her i rundt tjue år. Nå ser vi kun på det positive, med ny butikk og å bli en del av et senter. Men det blir også litt rart å flytte. Jeg føler jeg bor litt i veggene her. Det er noe med å kunne ta lunsjen i fjæresteinene.

På baksiden av Europris er nemlig de ansattes hemmelige oase, med utsikt over Sortlandssundet. Der kan de se Hurtigruta ankomme, og se havet skimre i sola. Det blir ikke helt det samme i de nye lokalene. Stort sett er det likevel mest positivt, og butikken vil nok framstå ny for kundene.

– Jeg skulle ønske jeg kunne si at vi skal få masse nye produkter, men sortimentet vi skal ha i ny butikk, har vi allerede. Vi får bedre plass til utstilling. Det kan godt hende kundene vi oppleve det som at vi får mye nytt, for man ser varene på en annen måte i en større butikk, sier hun.

OBS: VOL vil gjøre oppmerksom på at journalist Jenny Dahl Bakken er i et leietakerforhold til husstanden til Heidi Lisbeth Knudsen.