Daglig leder Bejushe Hoxha i Stålberget AS, har i forbindelse med Hadsel kommune sin kommuneplan, sendt inn forslag om å legge til rette for fritidsbebyggelse på gårdsnummer 9 og bruksnummer 5 i Ingelsfjorden.

– Eiendommen ligger langs Europavei 10 og har et totalt areal på 180 dekar. Området som søker ønsker omregulert ligger mellom sjøen og veien og er på 58 dekar, skriver Bejushe Hoxha i en henvendelse til Hadsel kommune.

Ligger ved E10

I beskrivelsen av forslaget heter det at området ligger veldig bra til med kort reiseavstand fra Hadsel og Vågan, fra E10 med egen avkjørsel og adkomst fra sjøveien.

– Tidligere har det vært fritidsbebyggelse på eiendommen men disse ble fjernet da Lofotens fastlandsforbindelse ble etablert. Per dags dato er det et naust på eiendommen. Det er unike muligheter for flotte opplevelser i sjøen eller fjellet, sommer som vinter, skriver Bejushe Hoxha i Stålberget AS i sin henvendelse til Hadsel kommune.

Ytterfjorden

Området som Stålberget AS ønsker å utvikle ligger på sørsiden av Ytterfjorden i Ingelsfjorden, sørøst for Kalvøya.

I følge Kartverkets grunnbok har Agron Hoxha kjøpt et festepunkt i gårdsnummer ni og bruksnummer fem i Hadsel kommune. Agron Hoxha har betalt 60.000 kroner for dette til rettighetshaver Jentoft Jakobsen den 21. februar i år.

Nær turistmagnetene

Fra området som Stålberget AS ønsker å bygge ut, er det kort vei til turistmagneten Trollfjorden. Samtidig kan ferierende her har utsikt mot Møysalen nasjonalpark i nord. Det er heller ikke langt fra området hvor en del fjellfolk velger å bestige Møysalen fra.

Ettersom det er foreløpig er betalt et relativt beskjedent beløp for eiendommen, er det nærliggende å tro at det kan foreligge en avtale mellom grunneieren i området og Stålberget AS.