– Det blir en tøff match for oss, særlig med tanke på at vi har flere spillere ute, sier Rønning til VOL dagen før kampen.

Etter 11 serierunder ligger Melbo på niendeplass på tabellen, ett fattig poeng fra nedrykksplass. Grei er i samme situasjon og ligger ett poeng foran Melbo.

– Grei ligger rett over oss og jeg mener at vi har store muligheter til å spille jevnt med dem, sier han.

Rønning og guttene hans har som mål å vinne kampen, men vil også være tålig fornøyde med uavgjort.

– Målet er å ta med oss tre poeng hjem, noe det alltid er. Siden det er så tett i bunnen, blir det viktig å få med seg poeng slik at vi kan komme oss bort fra streken og lenger opp på tabellen, sier han.

Utfordrende med tynn tropp

Som nevnt, har Melbo flere spillere ute med skade, noe som gjør det at det er utfordrende å stille en slagkraftig tropp.

– Det er ekstra utfordrende å reise med såpass få spillere. Vi har mange tøffe kamper foran oss fremover. Samtidig har vi ikke flere spillere enn de vi har, så vi skal ikke klage, sier Rønning, som også er spent på hvordan laget takler å starte opp igjen etter ferien.

– Vi er snart halvveis i sesongen nå. Nå blir det spennende å se hvordan vi takler å starte opp igjen etter ferien, og om vi klarer å få tilbake aggressiviteten, sier Rønning.

– Rotterace

Assistenttrener for Grei, Rune Sundborg, gleder seg til kampen, og understreker at det er første gang at de to lagene møtes.

– Vi er godt forberedt og tror at det blir en tøff kamp. Det kommer til å bli et rotterace, og en sånn kamp der to lag som ligger så nært hverandre på tabellen, kan vise seg å være avgjørende for hvor man til slutt havner på tabellen, sier Sundborg til VOL.

Stor variasjon i laget

På spørsmål om hva som er Oslo-lagets styrke og hvordan de skal slå Melbo, svarer assistenttreneren at det handler om samhold.

– Vi er en sammensveiset gjeng som er lojale når det gjelder det vi holder på med. Laget har mange styrker og mye å spille på. Men så gjelder det å få det ut i kampsituasjon, noe som ikke alltid er like lett, slår Sundborg fast.