Plakatene, som blant annet henger inne i sanitæranlegget, har tekst på engelsk med budskapet «Ta vare på hvalene. Tenk før du velger hvalsafarioperatør». I tillegg står det «High speed boats and whales» med et rødt kryss over.

– Jeg har bare hengt opp en plakat

Eier av Andenes Camping og Hvalsafari AS, Geir Maan, sier til Andøyposten at det er han som har hengt opp plakatene.

– Det er ikke noe advarsel mot rib-safari, og jeg har ikke nevnt noe navn på plakaten, sier han.

– Det er bare to hvalsafarioperatører her, og en som driver med rib-båter. Du skjønner at det oppfattes som en advarsel mot Sea Safari?

– De som ser det får vurdere selv. Jeg har bare hengt opp en plakat, sier han.

Styreleder i Andøy reiseliv

– Hva tenker du, som styreleder i Andøy Reiseliv, om denne måten å kommunisere om aktører i reiselivsnæringen?

– Jeg kommuniserer ikke, jeg har bare hengt opp en plakat, sier Maan. Han sier til Andøyposten at han mener han gjør noe nyttig for hele reiselivsnæringen ved å henge opp disse plakatene.

– I 2013 hadde vi hele 20 spermhval utenfor her, og i fjor var det bare fire, som lå 20 nautiske mil ute i havet, sier Maan, og legger ikke skjul på at han mener at det er rib-båtene til Sea Safari som har skremt bort hvalene.

– Skremmer hvalene ut i havet

– Etter at de startet opp er hvalene skremt ut i havet. Vi får veldig lange turer på grunn av råkjøret deres. De kjører som rovdyr når vi ikke er i nærheten, og som prester når vi er der, hevder Maan, og legger til at han egentlig ikke synes dette er noe sak å skrive om i avisen.

– Vi har tatt opp dette før, og kommer ikke noe vei. Jeg håper myndighetene kommer på banen med reguleringer, sier Maan, og legger til at han ikke har tenkt å starte noe «hvalkrig» med Sea Safari.

– Det er vi ferdig med. Vi har bare hengt opp en liten plakat med informasjon, sier Maan.

– Meget betenkt

Deleier og styremedlem i Sea Safari, Gunnar Jan Olsen, sier til Andøyposten at de to selskapene har avtalt å ikke drive krig i avisene.

Betenkt: – Jeg er meget betenkt over at det faktisk er lederen i Andøy reiseliv som bedriver en slik hetskampanje mot en av de viktigste aktørene innenfor turisme i Andøy, sier Gunnar Jan Olsen i Sea Safari. Arkiv

– Det har Sea Safari tenkt å overholde. Imidlertid er jeg meget betenkt over at det faktisk er lederen i Andøy reiseliv som bedriver en slik hetskampanje mot en av de viktigste aktørene innenfor turisme i Andøy, sier Olsen.

Sea Safari valgte tidligere i år å melde seg ut av Andøy reiseliv.

Advarsel: Denne plakaten møter turistene i sanitæranlegget ved Andenes camping. – Vi har bare hengt opp en plakat med informasjon, sier, Geir Maan i Hvalsafari AS. – Hetskampanje, mener Gunnar Jan Olsen i Sea Safari.