Hadsel kommune søker etter bedre fasiliteter for en rekke av sine helsetjenester, og ikke minst en avgjørelse om hvorvidt de skal leie eller eie. I den forbindelse har det når blitt iverksatt en andregangs utlysning etter leietilbud.

Tilbud vurdert som for dyre

Det dreier seg om leie av lokaler til legekontor, helsestasjon og fysio- og ergoterapitjeneste. I dag holder disse tjenestene hus over Rema på Stokmarknes.

Den første utlysningen ble avviklet før jul i fjor og resulterte i to innkomne tilbud. Ett fra Nye Vesterålen eiendom AS, som tilbød plass i Bergsmogården på Søndre, der blant andre Stamina holder til.

Den andre tilbyderen var Bernhard Wedding AS som eier lokalene kommunen leier i dag. Begge ble av rådmannen vurdert såpass dyre at rådmannen så seg om etter andre alternativer, noe som endte med at politikerne ble anbefalt å gå for en løsning der det bygges et helt nytt bygg i tilknytning til Stokmarknes sykehjem.

De folkevalgte vedtok imidlertid å utsette avgjørelsen og blant annet gå en ny runde i markedet for å se om det var mulig å få leieprisen ned.

Nå heter det «nær Stokmarknes»

I forrige utlysning sto det i kravspesifikasjonen at lokalene måtte ligge maksimum 1.000 meter fra rådhuset. I andregangsutlysningen er dette spesifikke kravet borte. Det står imidlertid at lokalene må ha «beliggenhet nær Stokmarknes. Det vektlegges nærhet til offentlig kommunikasjon, samt

formålstjenlig tilkomst og parkering, med særlig vekt på trafikksikkerhet».

Håkon Nilsen eier lokaler på Børøya der det har vært legekontor tidligere.

Til VA uttalte han tidligere i år at han ikke så det som noe problem å tilby utleie etter kommunens behov til halve prisen av tilbudet som da forelå. Men fra rådhuset til Helseservice-bygget er det over to kilometer.

Enkelte politikere mente kilometerkravet måtte bort, mens andre advarte mot å flytte tjenestene for langt unna sentrum. Legene var i en VA-sak i juni kategoriske da de mente de aktuelle lokalene på Børøya er for langt unna. Nå gjenstår det å se om det kommer noe tilbud fra Nilsen, og hva kommunen i så fall gjør med det. Fristen for å levere tilbud er 31. august.