– Vi er nødt til å vinne annenhver kamp for å overleve, sier Sortlandtrener Julie Voktor Pedersen til VOL.

Sortland ligger sist på tabellen og står med fattige ett poeng etter 12 spilte seriekamper. Selv om utgangspunktet for å holde plassen er svært dårlig, har ikke treneren gitt opp håpet ennå.

– Det blir stadig vanskeligere å holde plassen når vi taper, men vi må ha trua likevel. Nå blir det godt å starte på nytt, med blanke ark, sier treneren.

Når det gjelder kampen mot Harstad er ikke Voktor Pedersen i tvil om at den blir svært krevende.

– Harstad er et godt lag, men som har ramlet litt ned. Det kommer til å bli en krig, og jeg håper at vi skal vinne den, sier hun.

Skader og avganger

Voktor Pedersen har nok av utfordringer å hanskes med i forbindelse med kampen. Sortland mangler flere spillere, både på grunn av avganger og skader.

– Vi har ikke vært så mange på trening i det siste. Tredjeklassingene på laget, Håkon Eilertsen og Isak Svendsen, har begynt på Folkehøyskole og er ikke aktuelle. Adrian Øye har flyttet til Oslo og blir heller ikke med oss videre. Sindre Thunestvedt er usikker på grunn av skade. Marius Jørgensen er på ferie og Erik Burchardt er småskadet. Troppen vi stiller med er derfor veldig tynn, sier hun.

Skulle gjerne hatt flere spillere

Simon Laugsand og Ingar Angell Nicolaysen, som ble klare for Sortland i vår sammen med nevnte Robinson, skal spille. Voktor Pedersen håper at de vil bidra til at Sortland tar årets første seier. Hun skulle likevel sett at Sortland hadde flere spillere til disposisjon.

– Med så få spillere tilgjengelig, skulle vi gjerne hatt et par til, særlig en forsvarer og en spiss, sier hun.

I tillegg har Ridge Robinson, som knapt har spilt et par kamper for klubben etter at han kom i vår for å for lagestet, sluttet. Han har reist tilbake til USA på grunn av personlige årsaker.

– Blir ikke enkelt

Selv om Sortland er avdelingens desiderte jumbo, tar ikke Harstad-trener Bjørn Ludvigsen seieren på forskudd.

– Sortland har forsterket laget noe. Å møte dem i Blåbyhallen blir ikke enkelt. Det kommer til å bli en tøff kamp, sier han til VOL.

Ifølge treneren er målet til Harstad å stabilisere seg i divisjonen og deretter ta nye skritt i 2019. På spørsmål om hvordan de skal slå Sortland, svarer han:

– Vi kan vinne kampen på å jobbe like hardt og tøft som Sortland. Vi har de individuelle ferdighetene til å gjøre det, men vi må følge opp med innsats.  Og så har vi enkeltspillere som kan avgjøre kampen, og jeg håper og tror at det skal være nok til å vinne kampen, slår Ludvigsen fast.