Sortlandspillerne jublet over en svært etterlengtet seier mot Harstad. I en kamp som lenge sto og vippet, var det Sortland som startet best og tok ledelsen etter få minutter ved Sander Endresen.

Sortland hadde flere småfarlige sjanser utover i omgangen og kunne ha scoret i alle fall ett mål til. Harstad utlignet midtveis, før Ingar Angell Nicolaisen løp igjennom og sendte vertene opp i ledelse igjen.

Men bortelaget kvitterte raskt og utlignet til 2-2 like før pause. Andre omgangen bølget tidvis frem og tilbake i starten, før tempoet falt noe. Begge lag var farlig frem på ved et par anledninger, men klarte ikke å omsette sjansene til mål. Det var innbytter Torbjørn Miklegard som avgjorde kampen da han brukte fart og fysikk, og smelte inn seiersmålet ti minutter før slutt, til ellevill jubel på både tribunen og Sortlands benk.

Fornøyd med moralen

Sortland-trener Julie Voktor Pedersen synes det smakte ekstra godt med sesongens første seier.

– I dag var det full jobbing hele veien og veldig god moral i laget, noe vi vinner kampen på, sier hun.

Treneren understreker at kampen hadde en noe annerledes utvikling enn det som har vært tilfellet i Sortlands kamper tidligere denne sesongen.

– Den største forskjellen er at vi i dag får vi et tidlig mål i en situasjon der vi hadde stang ut og kontring imot før ferien. Når vi får målet, får vi også troa og selvtillit som spillerne har med seg resten av kampen, sier hun.

Følgte kampplanen

Ved flere anledninger tidligere, har Voktor Pedersen påpekt viktigheten av Sortland må få mer struktur i laget slik at lagdelene henger bedre sammen. I kampen mot Harstad var det tydelig at resultatet av det arbeidet begynner å bære frukter.

– Vi hadde en klar kampplan om at vi skulle ligge lavt, med en femmer på midten og fire bak. Det klarte gutta å gjøre i hele kampen, sier hun.

Selv om det ble tre poeng mot Harstad, er det likevel langt opp til sikker ståplass for Sortland, som nå har fire poeng etter 12 serierunder. Voktor Pedersen poengterer at hun ikke tenker på antall poeng.

– Det er en kamp til før vi er helt ferdig med vårsesongen, som blir spesiell med tanke på at vi møter Melbo som også ligger et stykke ned på tabellen. Vi skal gjøre vårt beste og kan ikke telle og tenke for hardt på poengene vi trenger. Vi må ta en kamp av gangen, men det er åpenbart at vi må ta en del poeng for å overleve, sier hun.

– Vinner på grunn av innsats

Sortland-spiller Simon Laugsand, mener at han og lagkameratene vinner kampen på grunn av god innsats, og er ikke tvil om at det formelen de må bruke for å fortsette den gode trenden utover høsten.

– Vi er nødt til å jobbe mer enn de andre lagene. Det er derfor vi vinner i dag. Vi bestemmer selv hvor mye vi skal jobbe når vi er ut på der, og dersom vi klarer å legge ned mer innsats enn motstanderne, vinner vi kampene. Går vi ut og gir hundre prosent i alle dueller, skal det være nok til å plukke mange poeng fremover, slår Laugsand fast.