Sicilianeren Mauro Abbate har syklet 6.000 kilometer, og er nå halvveis i en svømmeturpå 220 kilometer, før han avslutter galskapen med en 1.500 kilometer lang løpetur fra Gryllefjord til Nordkapp.

Svømmer over Hadselfjorden

I det disse linjer publiseres på VOL er Mauro Abbate trolig et sted i nærheten av Strønstad i Hadsel. Sammen med sin hjelper Lorenzo Barone planlegger Abbate trolig mandag formiddag å krysse Hadselfjorden.

STYRKE: I et forsøk som dette handler veldig mye om mental styrke og innstilling.

VOL har snakket med Bjørge Kristoffersen, som sammen med kona Bodil, holder til på Delp i Lofoten. De har tatt hånd om og stelt for de to italienske karene, som ifølge Kristoffersen et særdeles trivelig bekjentskap.

Vasket klær og laget mat

- Jeg håper vesterålingene er gjestfrie og hjelpsomme, og hjelper til i dette fantastiske rekordforsøket, sier Kristoffersens til.

Mauro Abbate forteller til VOL at ferden begynte med sykkelturen gjennom Italia og Østerrike, Frankrike, Tyskland og Danmark, før han endte i Kristiansand.

Derfra har han syklet vestlandsfjordene nordover, før han endte sykkelturen i Bodø. Der stilte foreldrene med bobil, gummibåt og kompisen Lorenzo Barone, som ror ved siden av den svømmende Mauro, gjennom Lofoten og Vesterålen.

Mens Sicilianeren Mauro Abbate svømmer, ror kompisen Lorenzo Barone. Foto: Innsendt.

Planen var å krysse Vestfjorden, men gode råd og egne vurderinger gjorde at karene fant det klokest å ta ferga til Moskenes, og svømme derfra.

Halvveis i svømmeetappen

- Jeg startet for to måneder siden fra Sicilia. Når vi nå snart krysser Hadselfjorden er jeg rundt regnet halvveis i svømmeetappen. Jeg skal svømme fra Strønstad til Melbu, og derfra videre mot Sortland, gjennom Risøyrenna, før svømmeturen ender opp på Andenes, forklarer Mauro.

SVØMMEHUD: Hjelper vaselin mot vasstrukken hud? Hvordan holder man varmen? Det er mye å lære underveis.

- Blir du ikke skadet av så hard aktivitet over så lang tid?- Jeg er ikke plaget med skader. Jeg har trent i veldig mange år, og bruker en og to dager til restitusjon innimellom. Da går det bra.

Alene fra Gryllefjord

Mauro Abbate skal ta ferga fra Andenes til Gryllefjord, og derfra er han på egenhånd.

Da skal han løpe til Nordkapp, en tur som skal gjennomføres på 35-40 dager. - Jeg planlegger å løpe cirka et maraton hver dag, sier Mauro.

En oppsummering av distansene viser at Mauro Abbate til sammen sykler, svømmer og løper 7.720 kilometer i løpet av den tiden han har vært ute på tur.

Den som skal slå dette må ikke bare være i særdeles god form, men også ha en jernvilje av en annen verden.

SELSKAP: På svømmestrekningen gjennom Lofoten og Vesterålen har Mauro selskap av kompisen Lorenzo.

Mauro Abbate er også entusiast på vegne av miljøet, og samler inn penger for å gå til organisasjoner som fremmer miljø og sykling. Noe går også med til å dekke utgifter til mat og fergestrekninger. Sjekk her:

Se også prosjektets facebookside:

Mauro Abbate på Instagram:

Per dags dato er lengste triathlon gjennomført 190 km svømming, 4.408 km sykling og 1.078 km løping. Det ble gjennomført av Ilaria Corli fra iIalia i perioden 1. juni til 25. august 2017.