Selv om Selnes er sammen med en av Norges mest profilerte fotballspillere, føler hun ikke at det er noe ekstra med dem som par.

–  Vi er jo bare vanlige folk, sier Selnes til VOL.

Tre lag på to og et halvt år

Selnes og fotballspilleren Sørloth har vært sammen i to og et halvt år.

Lena Selnes og fotballspiller Alexander Sørloth veksler mellom å bo i London og i Trondheim. - Jeg bor jo egentlig litt for meg selv siden Alexander er mest i London, sier Selnes. Her er de på ferie i Italia. Foto: Privat.

– På de årene har han byttet klubb tre ganger, så det har jo blitt og er fortsatt en del reising, forteller hun.

Spissen spilte for Rosenborg fra 2013 til 2015, før han ble lånt ut til Bodø/Glimt i 2015. I 2016 ble han solgt til den nederlandske klubben FC Groningen, hvor han tilbrakte en sesong før han ble solgt til den danske klubben FC Midtjylland. Januar i år signerte han derimot en kontrakt på fire og et halvt år med Premier League-klubben Crystal Palace i London.

Dermed har Selnes bodd deltid både i Nederland, Danmark og nå London de siste årene. Som student pendler hun i dag frem og tilbake til London når det lar seg gjøre, noe hun ikke har noe imot.

– Jeg liker å reise, få se og oppleve nye kulturer og bli kjent med nye folk, forteller hun.

Vil jobbe innen barnevern

Til daglig studerer 23-åringen for å bli barnehagelærer, på deltid, i Trondheim.

–  Jeg tar denne bacheloren over fire år, noe som passer veldig godt med tanke på at det blir en del reising, sier Selnes.

Til høsten starter hun på andre år ved utdanningen, og håper at hun etter hvert kan ta videreutdanning innen barnevern.

–  Jeg har alltid ønsket å utdanne meg innen barnevern, men jeg har ikke stresset så med utdanning. Jeg tar det heller når det føles rett.

Ikke vant med oppmerksomheten

Som en såkalt «fotballfrue» får også Selnes litt oppmerksomhet.

– Jeg føler ikke at jeg får så mye oppmerksomhet fordi at jeg er sammen med Alexander, men det har hendt at folk har kommet bort til oss for å hilse på. Jeg er ikke så vant med det, men det er jo Alexander, så han tar det helt med ro, mens jeg tenker litt mer «hva skjer nå», forteller hun.

23-åringen opplever at hun får mest oppmerksomhet når media har omtalt henne som kjæresten til Alexander Sørloth.

Selnes synes ikke hun får så mye oppmerksomhet fordi at hun er sammen med Sørloth, men når hun først får det er det grunnet media. Foto: Nina Rangøy, VG

I Nederland hadde mediene der noen saker om meg der jeg ble presentert som Alexanders kjæreste. Da hendte det seg at folk kom bort på kamp og sa at de «bare måtte hilse på meg». Det synes jeg er litt spesielt.

Også da paret flyttet til London fikk alsvågværingen oppslag i mediene, der hun blant annet ble presentert som «Alexander Sørloths hot Wag who loves a selfie and looks sizzling in a bikini». Selv bryr hun seg ikke noe særlig om slik.

– Jeg registrerer at det er der, men bryr meg ellers ikke så mye. Det hender Alexander erter meg litt for det, sier hun og ler.

Når hun er hjemme i Vesterålen opplever hun at folk oppfører seg slik de alltid har gjort.

– Det er jo ikke noe stress med mine nærmeste venner, men det hender at folk jeg ikke kjenner så godt spør hvor jeg har gjort av Alexander og slikt. Det er jo bare koselig, forteller hun.

Ser alle kampene

Selnes prøver så godt det lar seg gjøre å dra på hver kamp kjæresten spiller.

–  Det er en ekstra spenning i hverdagen med fotballkampene, forteller hun.

Etter Sørloth ble solgt til Crystal Palace har det derimot ikke vært like lett som tidligere.

- I England kjører de jo på venstre side. Det synes jeg er litt skummelt, og derfor er det ikke like lett å kjøre til kamp der som det har vært i Nederland og Danmark.

Dermed har det blitt til at hun har sett noen livesendinger av London-klubbens kamper, men det er ifølge henne ikke optimalt.

–  Det beste er å være der, for går jeg glipp av en kamp blir det for lenge å vente til neste gang, sier hun og ler.

Alltid fare for å bli solgt

Selv om Sørloth nå har en kontrakt på nesten fem år i England, er det ikke sikkert at de blir der så lenge.

Siden Alexander er angrepsspiller er vi kanskje mer innstilte på klubbskifte siden det gjerne er de som skal utgjøre en forskjell i kampene. De vil jo som regel bli lagt mer merke til og skape interesse i et overgangsvindu, forklarer Selnes.

Hvis det er seriøs interesse for Sørloth i andre klubber, er det alltid en fare for at han kan bli solgt. Man skulle kanskje tro at dette er et uromoment, men Selnes er overraskende avslappet.

Paret litt mer innstilte på et eventuelt klubbskifte fordi at Sørloth er angrepsspiller, og har mange som kan hjelpe til hvis de eventuelt må flytte. Foto: Nina Rangøy, VG

Da han ble solgt til Crystal Palace ble kontrakten signert siste dag av overgangsvinduet, og da var i hvert fall jeg ganske stresset. Det var litt sånn, skal vi flytte til London nå? forteller alsvågværingen.

Til tross for dette tar de ikke så tungt på å eventuelt flytte.

– Jeg tror det har mye å gjøre med at vi har mange som stiller opp for å hjelpe oss når det skjer, og da blir det enklere.

Hun poengterer også at hvis det er interesse fra andre klubber, er kjærestens to managere veldig flinke med å informere.

– Da ringer de for å underrette om hva som skjer, sier hun.

– Kan godt jobbe i utlandet

Det er alltid vanskelig å si hva fremtiden bringer, men 23-åringen er åpen for å en gang i fremtiden kunne jobbe i utlandet.

–  Det kan jo hende at vi vender nesen hjem etter hvert, men jeg kan godt tenke meg å jobbe i utlandet, såfremt det ikke er noen store språkbarrierer, konkluderer Lena Selnes.

Lena Selnes og Alexander Sørloth, trives svært godt i London og i sin fasjonable leilighet med utsikt over elva Themsen og deler av byen. Foto: Nina Rangøy, VG