– Jeg har skrevet hele livet og liker å skildre mennesker og menneskelige tragedier, forteller Steffensen til VOL.

Boka Merket for livet, er en sakprosabok og handler i korthet om bondesønnen Olav, fra Klaksjord i Bø og hans oppvekst og kamp for tilværelsen i fattige kår i bygdesamfunnet.

Ifølge Steffensen hadde hovedpersonen et sterkt ønske om å bli både respektert og rik. Selv om han kjempet iherdig for å nå målet, møtte han på en rekke hindringer som gjorde drømmen vanskelig å nå.

Spennende material

Ideen til boken ble født etter at han kom i kontakt med en kvinne som hadde en rekke brev og notater fra det som viste seg å være bondesønnen Olav. Han syntes at materialet var så givende at han så potensialet til en bok i det. Forfatteren understreker at handlingen primært er basert på virkelighet, men at den også inneholder noen fiksjonselementer.

Budskapet i boken, ifølge Steffensen, er at selv om penger gir makt, trenger alle kjærlighet og vennskap for at livet skal bli fullkomment. Selve boken brukte han pensjonisten to år på å skrive. Både i forkant, og underveis i prosjektet, søkte Steffensen råd hos en profilert forfatter, den nå avdøde Jon Michelet.

Fikk aldri lest boka

– Årsaken til at jeg søkte råd hos Michelet, var at han leses av mange. I den siste bokserien, skrev han blant annet om krigsseilernes vanskelige liv, noe som jeg har vært opptatt av og som dessuten er relevant i min bok. I tillegg synes jeg at bøkene hans har et godt og viktig budskap. Disposisjonsplanen til boka skreiv jeg på bakgrunn av råd fra Michelet. Han så veldig frem til å lese boka, men dessverre fikk han aldri anledning til det, sier Steffensen.

På spørsmål om hvem som er målgruppen til boken, svarer han at det i utgangspunktet er de fleste.

– Dette er en bok om håp og kjærlighet og som passer for folk i alle aldre, men kanskje boken er ekstra spennende for dem som er interessert i krigshistorie, sier han.

Flere prosjekter på gang

Steffensen legger ikke skjul på at han har ideer til flere bøker og har alt startet på nye prosjekter.

– Det kan godt bli en bok eller to til, slår Knut Steffensen fast.

Førstkommende fredag blir det for øvrig lansering av Merke for livet i Klaksjord.