Sortlands G14-lag er et av kun to vesterålslag som skal delta på Norway Cup, som begynner i Oslo til helga. Trener Roger Andreassen mener det blant annet kan skyldes prisen.

– Det er en relativt kostbar turnering. Vi må jo dekke alt selv. Vi har vært heldige og jobbet dugnad, og med egenandel på spillerne, ble det mulig å reise.

– Hva koster det egentlig for et fotballag herfra å reise til Norway Cup?

– Det varierer. Opplegget vi har, med fly og hotell for 22 stykker, beløper seg på nesten 150.000. Det finnes billigere varianter, men vi syns at når vi først hadde muligheten, skulle vi kjøre løpet helt ut, sier Andressen.

– En opplevelse

Hovedmålet er å kose seg, ifølge treneren.

– Vi reiser ned for å kose oss. Det er en av verdens største turneringer, så det blir en opplevelse uansett. Vi skal bo på hotell, og vi skal kose oss sammen. Prestasjonsmessig er det vanskelig å spå, men målet får være å komme til A-sluttspill, sier Andreassen.

Totalt reiser 18 spillere og fire voksne nedover. Kun én av spillerne på laget kunne ikke være med, og det er ikke på grunn av egenandelen, ifølge Andreassen. I tillegg til 13 G14-spillere har Sortland også med tre 15-åringer og to 13-åringer.

Det blir også første gang Andreassen er på den store Oslo-turneringa.

– Jeg har aldri vært på Norway Cup, hverken som spiller eller trener. Det er en kjempeerfaring å få med seg.

Uvant varmt

Juli betyr ofte ferie og treningsfri, men ikke når du skal være med på Norway Cup.

– Vi har jo trent. For dem som har vært hjemme, har det vært organisert trening i halvannen uke. Vi må ha ferie også, vi er i seriespill til vanlig, men vi har hatt noen treninger, sier Andreassen.

Selv om de drar ned for Norway Cup, tror Andressen at laget også får sett litt av hovedstaden.

– Det blir vel ikke bare fotball. Vi reiser ned fredag, turneringa starter ikke før søndag, men det skjer litt på lørdag, blant annet åpningsshow. Vi får se litt hvordan vi gjør det. Vi bor relativt sentralt, på Skøyen, så det blir i hvert fall litt farting i Oslo til og fra kampområdet. Det blir nok tid til shopping og bading for dem som vil det, sier Andressen.

Bading kan friste når det er spådd opp mot 27 grader størsteparten av neste uke. Å spille fotballkamp i nesten 30 grader kan være vanskelig for et lag fra nord for polarsirkelen.

– Det blir nok uvant med varmen, ja, det er nok noe våre gutter vil merke. Der er det nok andre lag som vil ha en fordel, tror Andreasen.