Han startet på hjemstedet sitt på Sardinia, helt sør i Italia, i mai med å sykle 6.000 kilometer nordover til Bodø. Derfra tok han fergen til Moskenes for å legge ut på en 220 kilometer svømmetur som vil avsluttes på Dverberg torsdag kveld om alt går som det skal.

Da vi møter han i båt nærmer han seg Risøyhamn hvor han har lagt inn en times stopp og spisepause.

Det er en ekstrem form for triatlon Mauro Abbate utfører og han vil om han gjennomfører som planlagt sette verdensrekord. Samlet distanse vil da være hele 7.720 kilometer.

Ble møtt av velkomstkomitè

I Risøyhamn venter en liten velkomstkomité fra Risøyhamn velforening anført av Lill-Bente Holann, med norske flagg, melkesjokolade, farris – og selvfølgelig en god kopp kaffe som er det første han nyter når han krabber opp på kaia.

– Hvordan var turen oppover mot Risøyhamn så langt?

– Kaldt. Det er noen sterke strømmer som gjør det hardere å svømme, sier Mauro Abbate, som tross den lange svømmeturen er på godt humør.

Da vi forteller ham at det er uvanlig varmt til Andøy og Vesterålen å være, ler han høyt.

Hardere å svømme enn å sykle

– Svømmeturen har vært det hardeste så langt. Mye hardere enn 6.000 kilometer sykling, konstaterer han.

Det er kjærlighet til naturen og driv etter eventyr og det å se verden som driver Mauro, som forteller at han er veldig glad i Norge som han synes er veldig vakkert og har vært her før på tur.

Han setter stor pris på at folk har møtt opp i Risøyhamn og håper at noen vil møte ham i morgen kveld på Dverberg når han avslutter siste etappe av svømmingen.

Skal løpe fra Senja

Når han ankommer Dverberg på torsdag kveld venter en dags hvile før han tar fergen over fra Andenes til Gryllefjord på Senja. Derfra vil han løpe vel 1.500 kilometer opp til Nordkapp som vil være avslutningen på hans fantastiske ferd.

Det tilsvarer å løpe daglig en omkring en maraton i 35 til 40 dager.  Men før det blodslitet begynner skal han svømme omkring 6 kilometer til nordover i kveld før han slår seg til ro i teltet for natten.