Den største aksjonæren i Bergs Holding AS er Inge Berg selv, som eier 51,7 prosent av aksjene. Hver av de fire barna, Amalie (21), Robin (26), Sivert (19) og Therese (27) Berg eier 12,1 prosent.

Det tilsvarer drøyt seks millioner kroner for hvert av barna.

281 millioner i finansinntekter

I 2017 ble det overført 200 millioner kroner i utbytte til Bergs Holding AS fra inntekt på investering i datterselskap og tilknyttet selskap.

I tillegg kom renteinntekter og finansinntekter på 81 millioner kroner. Dette fremkommer i resultatregnskapet til morselskapet.

Bergs Holding AS er morselskapet til Nordlskas Holding AS, Nordlaks Oppdrett AS, Nordlaks Produkter AS, Nordlaks Eiendom AS, Fiskebøl Eiendom AS, Nordlaks Transport AS, Aquavisning i Vesterålen AS, Nordlaks Smolt AS, Aquavining AS, Nordic Sea AS og Shanghai Bai Yu.

Konsernet Bergs Holding AS

Konsernet Bergs Holding AS hadde i 2017 et driftsresultat på 1,2 milliarder kroner, som er høyere enn i 2016 da det var på 1,1 milliarder kroner. Inntekten til konsernet var på 2,9 milliarder kroner og netto finanskostnad var på minus 171 millioner kroner.

Totalt ble årsresultatet etter skattekostnad på 832 millioner kroner.

Dette fremkommer i Bergs Holding AS resultatregnskap for 2017.

Skal investere videre

Ifølge Roger Mosand, administrerende direktør i Nordlaks Produkter AS, har Nordlaks Oppdrett avgitt et utbytte på 400 millioner kroner til Nordlaks Holding AS.

Roger Mosand, administrerende direktør i Nordlaks Produkter AS.

Bergs Holding har mottatt et utbytte på 200 millioner kroner fra Nordlaks Holding AS.

Disse pengene skal brukes på videre satsing på havfarmer og brønnbåter, forteller Mosand til VOL.