Lars Petter Edvardsen (33) vikarierte i driftstilskuddet til tidligere fysioterapeut Kjell Are Johansen fra 2013–2014. Han flyttet sørover igjen fordi han fikk fast jobbtilbud i Oslo, i tillegg til at kjæresten Linn Foyn Therkelsen (31) ikke hadde mulighet til å flytte til Andøy akkurat da.

– Andøy i mine tanker

– Andøy har vært i tankene mine siden jeg flyttet derifra, og da jeg så at det var ledig driftstilskudd ved Andenes fysioterapi, fant jeg ut at jeg måtte søke og ta det derifra, sier han. Denne gangen kommer han sammen med Therkelsen som er blitt ansatt som Andøy kommunes første kommunikasjonsrådgiver.

– Da jeg så stillingsutlysningen synes jeg det høres ut som en spennende jobb. Fra før av hadde jeg vært en del i Andøy det året Lars-Petter jobbet der.

–Alltid lyst til å dra tilbake

– Vi hadde et godt inntrykk både av stedet og menneskene.

Begge to ble veldig godt mottatt. Når jeg kom på besøk, opplevde jeg å bli møtt med varme. Vi hadde veldig lyst til å dra tilbake, og til å oppleve Andøy sammen. Derfor virket det «meant to be», da jeg så en kommunikasjonsrådgiverstilling utlyst, samtidig med ledig driftstilskudd for fysioterapi sier hun.

Viktige historier om Andøy

Hun gleder seg ti å fortelle folk de viktige historiene som kommer til å komme i tiden fremover i Andøy. Hun skal jobbe halvt i Samskap og halvt i Andøy kommune.

– Jeg skal jobbe med ekstern og intern kommunikasjon omkring alle de prosesser som vil være aktuelle nå i forbindelse med at Andøy er i omstilling, sier hun.

«TV2 Hjelper deg»

Therkelsen har jobbet som journalist i seks år i avis, radio og fjernsyn. De siste årene i «TV2 Hjelper deg». Nå holder hun på med å fullføre en masteroppgave i journalistikk, der hun ser på historiefortelling og formidling, noe som innebar å lage en dokumentar fra Katmandu. Paret kommet flyttende oppover til Andøy 1. november.