«Coulotten» er et stykke av oksen som vi ikke er så kjent med her til lands. Det burde det velsmakende kjøttet være.

Jeg oppdaget nettopp kjøttstykket som på fransk heter coulotte – parteringsdetaljen som sitter mellom mørbraden og halen på oksen.

Det er visstnok favorittkjøttet til argentinerne og brasilianerne – som kaller biten for «pichana». Jeg ble veldig begeistret, det smaker virkelig KJØTT!

Det er ikke det møreste stykket på oksen, og du kan trenge kraftige tenner for å nyte kjøttstykket, men du verden så godt det er.

Grillet coulotte-stek

250 g coulotte per pers

Salt, pepper

La coulotten bli romtemperert. Strø over salt og grovkvernet sort pepper.

Varm opp grillen godt og legg på biffen med fettsiden ned. Grill i fire minutter før du vrir biffen litt for å få et rutemønster.

Etter åtte minutter snur du coulotten og gjentar prosessen.

Etterstek kjøttet i noen minutter i ovnen som er satt på 200 grader før du lar kjøttet hvile i folie.

Skjær tynne skiver på tvers av muskelfibrene (NB! dette er viktig, ellers blir det tyggegummi).

Krydret kald rømmesaus

3 ss solsikkekjerner

1 fersk, rød chili

3 ss soltørket tomat

1,5 ss eppelsidereddik

2,5 dl lettrømme

Salt, pepper

Rist solsikkekjernene i en het, tørr stekepanne helt til de begynner å ryke litt. Pass på slik at du ikke svir dem.

Legg solsikkekjerner, chili, soltørket tomat, salt og pepper i en mikser. Kjør til en jevn pasta.

Bland med lettrømme, og smak helt til sist av med eddik. Sausen skal være både sterk og syrlig.

Grillede grønnsaker

1 squash

1 aubergine

1 løk

1 brett brekkbønner

10 sjampinjonger

Olivenolje

Rosmarin, oregano, salt

LITT UKJENT: Coulotten er meget populær i blant annet Sør-Amerika, men i Norge er det ikke så mange som kjenner til kjøttstykket som sitter mellom halen og mørbraden på oksen. Foto: Christer Pedersen

Kutt grønnsakene i passe biter. Risle over litt olje og masser inn oljen godt.

Legg grønnsakene i en het grillpanne med kanter og fres grønnsakene helt til de får fin farge.

Strø over krydder.

I glassene passer det aldeles utmerket med en litt fruktig rødvin – som en god Dolcetto.

Vel bekomme!