«Coulotten» er et stykke av oksen som vi ikke er så kjent med her til lands. Det burde det velsmakende kjøttet være.
Jeg oppdaget nettopp kjøttstykket som på fransk heter coulotte – parteringsdetaljen som sitter mellom mørbraden og halen på oksen.
Det er visstnok favorittkjøttet til argentinerne og brasilianerne – som kaller biten for «pichana». Jeg ble veldig begeistret, det smaker virkelig KJØTT!
Det er ikke det møreste stykket på oksen, og du kan trenge kraftige tenner for å nyte kjøttstykket, men du verden så godt det er.
Grillet coulotte-stek
250 g coulotte per pers
Salt, pepper
La coulotten bli romtemperert. Strø over salt og grovkvernet sort pepper.
Varm opp grillen godt og legg på biffen med fettsiden ned. Grill i fire minutter før du vrir biffen litt for å få et rutemønster.
Etter åtte minutter snur du coulotten og gjentar prosessen.
Etterstek kjøttet i noen minutter i ovnen som er satt på 200 grader før du lar kjøttet hvile i folie.
Skjær tynne skiver på tvers av muskelfibrene (NB! dette er viktig, ellers blir det tyggegummi).
Krydret kald rømmesaus
3 ss solsikkekjerner
1 fersk, rød chili
3 ss soltørket tomat
1,5 ss eppelsidereddik
2,5 dl lettrømme
Salt, pepper
Rist solsikkekjernene i en het, tørr stekepanne helt til de begynner å ryke litt. Pass på slik at du ikke svir dem.
Legg solsikkekjerner, chili, soltørket tomat, salt og pepper i en mikser. Kjør til en jevn pasta.
Bland med lettrømme, og smak helt til sist av med eddik. Sausen skal være både sterk og syrlig.
Grillede grønnsaker
1 squash
1 aubergine
1 løk
1 brett brekkbønner
10 sjampinjonger
Olivenolje
Rosmarin, oregano, salt
Kutt grønnsakene i passe biter. Risle over litt olje og masser inn oljen godt.
Legg grønnsakene i en het grillpanne med kanter og fres grønnsakene helt til de får fin farge.
Strø over krydder.
I glassene passer det aldeles utmerket med en litt fruktig rødvin – som en god Dolcetto.
Vel bekomme!