Kjent forfatter skal skrive bygdehistorie fra Skogvoll

Han er fra Brumunddal, men likevel har Jon Kristiansen (53) så sterke røtter til Skogvoll at han har engasjert Thor Gotaas for å dokumentere bygdehistorien i bokform før den dør ut.

skogvollentusiasme: Jon Kristiansen (t.v.) har engasjert folkeminnegransker Thor Gotaas for å skrive historien om levd liv på Skogvoll. Det hvite huset til venstre i bildet er familiegården som Jon har overtatt sammen med broren. Gotaas sier at lokalhistorien skrives med et litt videre perspektiv, slik at den kan være artig å lese for alle. Alle foto: Mette-helene berger amundsen 

Pluss

Torsdag kom folkeminnegransker Gotaas til Skogvoll for første gang i sitt liv for å starte stoffinnsamlingen. Som folkeminnegransker har han lang erfaring med å samle inn kulturhistorisk stoff via muntlige historier. I sitt profesjonelle liv skriver han nå sin 32. bok for Gyldendal. Det er en biografi om Oddvar Brå. Boka om Skogvoll skriver han som et dugnadsprosjekt. Gotaas er en kjent forfatter og har skrevet flere bøker om skiidrett, deriblant hopphelten Wirkola samt sine egne opplevelser som skiløper. Forfatterskapet er omfattende, og nå er det Skogvoll som skal beskrives.