Han mener at årsaken til fjoråret var et godt økonomisk år for dem, er at næringen de i hovedsak jobber med, som er næringsmiddelindustrien og fiskeri, går bra.

– Vi jobber veldig mye med innsalg, og det er veldig viktig for oss. Samtidig er det også slik at når man produserer og selger gode produkter til større prosjekter, kaprer vi større jobber etterhvert også, forteller han.

Har nesten doblet driftsresultat og årsresultat

I 2017 hadde hjørnestensbedriften en omsetning på 50,7 millioner kroner, mot 41,8 millioner i 2016. Driftsresultatet i fjor var på 4 millioner kroner, mens det i 2016 var på 2,5 millioner kroner.

På bakgrunn av dette doblet bedriften et nesten årsresultatet i 2017 med 3 millioner kroner, kontra 2016 (1,6 millioner kroner).

– Vi kommer muligens til å lande på samme omsetning i år også, forteller Pettersen.

Ifølge han har ikke bedriften et mål om å klatre mest.

– ­­Vi ønsker å ha kontroll på området vi er i, og det har vi nå. Vi ønsker å ligge på en omsetning på 50 til 60 millioner kroner i året i første omgang.

Får gjort et bedre forarbeid

Melbu Systems AS kjøper, produserer og selger prosessutstyr i rustfritt stål, samt at det er en del videresalg. Kundene deres er i hovedsak i Norge, og godt over halvparten i Nord-Norge.

– Prosjektene vi jobber med blir skreddersydd, også i forhold til pris. Da er det om at vi får skreddersydd prosjektene slik at prisene blir det de skal være, samt at produktene blir så gode som de skal være. Da unngår vi reklamasjoner, overproduksjon og at vi må gjøre arbeid på nytt, forteller Pettersen.

Akkurat nå bygger Melbu Systems AS blant annet en buffertank som fisken skal stå i i påvente av at det skal bli klart på slakteriet. Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

De siste årene har bedriften også utvidet administrasjonsstaben, samt ansatt flere som jobber i verkstedet. Per dags dato har de i overkant av 30 ansatte.

– Dette gjør at vi får mulighet til å gjøre et bedre forarbeid, noe som er alfa omega for oss, sier den administrerende direktøren.

– Ikke vanskelig å rekruttere

Melbu Systems ble opprettet i 2009 og har i dag i overkant av 30 ansatte. I 2009 gjennomgikk bedriften, som da het Melbu Verft AS en eierkonstelasjonsending slik at 40 prosent av bedriften er eid av de ansatte.

Ifølge Pettersen er det ikke vanskelig for dem å rekruttere.

– Vi får inn lærlinger fra videregående her på Melbu, og mange av de blir værende her etter endt lærlingtid. Samtidig har vi også noen som har jobbet her siden det var Melbu Verft og noen få som kommer inn utenfra, forteller han.

Mulig utvidelse

Tidligere i år ble det klart at selskapet har kjøpt tre naboeiendommer etter konkursboet til IGA Bygg på Melbu. Foreløpig er det usikker hva som er planene med disse.

– Vi vet ikke enda hva som skal skje der, men det kan bli både lager og produksjon der. Samtidig er våre muligheter for utbygging blitt begrenset med boligutbyggingen rundt oss, så dermed kjøpte vi de tomtene når vi fikk muligheten, sier Pettersen.