Politiet innstilte de aktive undervannssøkene onsdag 25. juli og lot saken gå over i en overvåkningsfase. De pårørende er fortvilet over politiet, og ønsker at søket skal gjenopptas.

– Vi kan ikke gi oss nå

Morten Nilsen, som er stefaren til Truls sier det foreløpig ikke er satt noen konkret dato for når søket i privat regi gjenopptas.

– Det avhenger litt hva vi har å rå med. Vi skal prøve, men vi må områ oss litt både økonomisk og tidsmessig. Vi er ment å komme på banen igjen etter litt områing, sier han.

– Vi kan ikke gi oss, og vi har spilt inn til politiet også og bedt de komme på banen. Både gjennom media og gjennom vår bistandsadvokat. Der er moment som er kommet inn, blant annet disse markeringene som vi mener det må bygges videre på. Vi holder på med å jobbe for å komme i gang igjen, sier Nilsen.

Foreløpig er MS «Viljar» med mannskap opptatt med blåkveitefiske. Og familiene trenger også et pusterom, etter over en måneds innsats med søk.

–  Vi har en liten strik som er halvbroren til Truls, og han har i den andre familien tre småsøsken og vi må ivareta barna som dessverre har blitt satt litt på sidelinjen oppi alt dette. Slik at nå tar vi en pause og reiser bort fram til neste uke. Deretter plukker vi opp tråden igjen, men det blir mest trolig mot slutten av neste uke, sier han.

Totalvurdering

Etterforskningsleder Steffen Ravnåsen sier saken fortsatt er under etterforskning, og understreker at det er en totalvurdering som ligger bak avgjørelsen om at politiet innstilte det aktive søket.

– Det er en totalvurdering som ligger bak, det er ikke bare en pengesak, men en totalvurdering av alt som er gjort, og muligheten for å finne noe, sier han.

– Hva med dette momentet med at de oppdaget en melkefarget gassky under vann med ROV-en?

– Kommer det nye opplysninger, er det alltid noe vi må vurdere, sier han.

Om halvannen uke går varetekstfengslingen av den siktede ut.

– Det vurderes løpende, og vi vil ta ei vurdering tidlig i neste uke på om den skal forlenges eller ikke, sier Ravnåsen.