Det sier ordfører Jonni H. Solsvik (Høyre) i Andøy kommune i en kommentar til VOL, etter avsløringen om at det aldri ble gjennomført en emisjon eller aksjeutvidelse i forbindelse med at Andøy kommune solgte sine aksjer i A. H. Holding AS i 2010.

Som nestleder i styret til A.H. Holding AS i 2010 var Solsvik inhabil i behandlingen av spørsmålet om salget av kommunens aksjer. Han deltok derfor ikke i kommunens behandling av saken. Dog deltok han på et møte sammen med næringssjefen, rådmannen og varaordfører Tore Pettersen.

Solsvik gikk først inn som styremedlem da A. H. Holding AS ble opprettet den 19. september 2005. Den 2. august 2008 avanserte han til nestleder i selskapets styre. Etter at Andøy kommune solgte sine 34 prosent av aksjene til de private eierne i A. H. Holding AS for 7,1 millioner kroner tidlig i 2010, var det naturlig at Andøy-ordføreren trådte ut av styret. Det skjedde lille julaften 2010.

Jonni H. Solsvik (Høyre) var ordfører også i 2010. VOL har forelagt ham opplysningene om at det aldri ble gjennomført noen emisjon etter at Andøy kommune solgte sine 34 prosent av aksjene til morselskapet A. H. Holding AS og fram til datterselskapet AS Andenes Havfiskeselskap ble solgt til Prestfjord AS i 2017.

– Andøy kommune utredet og tok stilling til saken om salg av kommunens aksjer på bakgrunn av den informasjonen som ble gitt kommunen og som dannet grunnlag for rådmannens utredning og innstilling. Bakgrunnen for at det ikke ble gjennomført en emisjon før kontrahering av nytt fartøy kan jeg ikke svare på. Det er et spørsmål dere må rette til selskapet. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier ordfører Jonni H. Solsvik til VOL.