Enhetene skal bygges på Selnes på Sortland.

– Prosjektet er historisk for oss. For første gang låser vi av et helt boligfelt og bestemmer hvordan det visuelle inntrykket skal være, sier salgsleder Remi Hansen hos Lødingen-selskapet.

Han beskriver bygningene som «moderne funkis».

– De 18 boenhetene består av to firemannsboliger, fire tomannsboliger og to eneboliger, opplyser Hansen.

Prosjektet rulles ut i neste uke.

– Vi har nabovarslet byggingen og hatt noen møter med kommunen. Vi har fått positive tilbakemeldinger og håper på en rask og god prosess, sier Hansen.

Går alt som planlagt, vil grunnarbeidene starte i høst. Etter planen skal de tre enhetene fremst på illustrasjonsbildet bygges først. Hansen antyder en utbygging i tre etapper.

For Lødingen-bedriften er Selnes-prosjektet stort. Prisene er ennå ikke fastsatt, men det antydes overfor VOL at nivået vil ligge fra tett i underkant av tre millioner kroner for de rimeligste enhetene til rundt fem millioner kroner for de dyreste.

– Vi har vært med på å utvikle boligfelt før, for eksempel på Strand, men da har dette skjedd over noe tid og eierne har selv formet uttrykkene på husene. Dette prosjektet, der vi bestemmer uttrykket, har Kanstad Trelast aldri tidligere gjennomført, sier Hansen.

Lødingen-bedriften har for øvrig valgt å ikke bruke megler for å finne kunder. Alt salg skal gjennomføres av utbyggeren selv.