Onsdag om halvannen uke er kommunestyret samlet til et ekstraordinært møte for å forhåpentligvis sende vernebyggprosjektet ett steg nærmere realisering.

Men det grønne lyset avhenger blant annet av hvor mye lavere kostnaden for det nye hurtigrutemuseet har blitt i løpet av sommeren. Foten ble flyttet fra gass mot brems da det på vårparten viste seg at byggeprosjektet lå an til å koste 40 millioner kroner mer enn planlagt og tidligere beregnet.

Kort oppsummert fikk rådmannen i sommerjobb fra politikerne å gå i forhandlinger med entreprenørene som hadde levert tilbud for å se om og hvordan det var mulig å gjøre prosjektet billigere.

Rekker ikke formannskapet

Det er formannskapsmøte allerede førstkommende torsdag, men rådmann Teigen forklarer at tiden blir for knapp til å legge fram resultatet av forhandlingene i det møtet.

– Vi forventer å få de reviderte tilbudene mandag kveld og skal møte Museum nord onsdag for å gå gjennom det vi har fått inn. Da rekker vi ikke over natta å lage en sak til formannskapet, så den går rett til kommunestyret.

– Sikrer det god nok behandling av saken?

– Store deler av saken er godt kjent for politikerne og behandlet i flere omganger. Det dreier seg denne gangen om sluttsummen og detaljer i avtalen mellom oss og Museum nord. Det kommer ikke plutselig noe helt nytt i denne saken nå, sier han.

– Positive møter

Tidligere denne sommeren har Teigen uttalt at han har gode forhåpninger om en lavere prislapp.

– Det har vært positive møter og basert på de signalene som har kommet i møtene sier magefølelsen at vi vil oppnå en redusert kostnad. Men hvor lav gjenstår å se mandag. Men uansett hvor mye lavere prisen blir, om det er 500.000 eller fem millioner, så har vi endt opp med noe som er bedre økonomisk for Hadsel. Samtidig som det skal være noe som er museumsmessig godt og noe som tar vare på historien og identiteten til Hadsel.

– Tror du på realisering?

– Jeg oppfatter at dette er noe Hadsel vil gjøre. Min jobb har vært å oppnå minst mulig økonomisk konsekvens, slik oppgaven min er for alle investeringer. Samtidig skal vi huske at dette er et prosjekt med en kommersiell side der målet er økte inntekter både for museet men også for andre næringsaktører i kommunen.