La det være sagt med en gang: Korsvoll hadde mange sjanser, særlig på dødball, som med litt flaks kunne gitt mål, men det hadde Melbo også.

I løpet av kampen hadde MIL seks overganger der laget skapte overtallssituasjoner. Karl-Christian Karlsen ble dagens MIL-spiller. Han skåret vinnermålet, men kunne like gjerne blitt firemålsskårer. Han var nemlig involvert i cirka halvparten av overgangene. En ball ble berget på streken, en gikk i nettveggen og en av avslutningene havnet på venstrefoten, Karlsens svakeste skuddben, og ble lett plukket ned av keeperen.

Jublet

MIL-trener Thomas Rønning jublet etter kampen. Melbo stod bokført med ett poeng på bortebane på syv forsøk. I den åttende kampen ble det seier.

– Det var veldig godt å kvitte seg med «bortespøkelset». Jeg er veldig godt fornøyd med tre poeng, men vi kunne «drept» kampen tidligere. Vi er saks ganger alene med keeper uten å skåre, dels på grunn av uflaks og dels på grunn av udyktighet.

Han sier at slutten på andre omgang ble hektisk. Korsvoll «pøste på», og var farlig frempå på flere dødballer. Alt i alt synes MIL-treneren det var fortjent at tre poeng ble med hjem til Melbu.

Han roser spillerne for å opptre som et lag, og sier at det var godt å se at laget tok kontringene når sjansene bød seg.

Fornøyd

Karl-Christian Karlsen deler sjefens analyse. Melbo spilte en god kamp, men kunne «drept» kampen langt tidligere om spillerne, han selv inkludert, hadde vært mer effektive på avslutningene.

– Men jeg er fornøyd med at det ble tre poeng. Det må man alltid være, sier han.

Kantspilleren understreker at det er viktig å bedre effektiviteten. I denne kampen vant Melbo, men mot bedre motstandere må effektiviteten være bedre for å sikre seier.

– Jeg synes vi hever oss bra i andre omgang. I første henger vi ikke med på noe og er heldige at Korsvoll ikke utretter noe.

Rønning og Karlsen er også helt enige om noe annet: – Nå er det rett hjem på treningsfeltet å terpe på avslutninger, Melbo skal klare mer enn dette.

Melbo har nå 19 poeng og puster HIL i ryggen. Harstadlaget har 20 poeng. Det er tett bakover. Det er bare fire poeng ned til Korsvoll som ligger fjerde sist på tabellen. Det er siste nedrykksplass.