Utstillingen, med 30 av Furuholmens kunstverk, åpnet 23. juni og ble tatt ned 5. august, noe som er kortere enn vanlig.

–  Det var en kortere utstilling enn vi har hatt tidligere. Dette fordi at verkene skulle videre til andre utstillinger, sier Kongsnes.

Til tross for dette opplyser han at de har hatt et noenlunde vanlig besøkstall.

–  Jeg regner med at det har vært rundt 2.500 besøkende i sommer.

I løpet av Furuholmen-utstillingen ved galleriet på Jennestad, ble det solgt rundt 40 verk.

–  Dette er et godt salgstall, sier Kongsnes.

Til tross for det, kan ikke årets salg sammenlignes med for eksempel Pushwagners salgstall da han stilte ut ved galleriet i 2016. Den nå avdøde kunstneren ga galleriet rekordomsetning og solgte bilder for 2,2 millioner kroner. Den nå avdøde kunsteren, trakk rundt 3.000 besøkende.

– Pushwagner var helt unik når det kom til salg, og han solgte over 200 verk. Dronning Sonja solgte også mye da hun stilte ut i 2015, forteller han.

Magne Furuholmen og gallerist Kåre-Bjørn Kongsnes. Foto: Tone M. Sørensen

Galleristen tror årets salgstall har sammenheng med kunstens målgruppe.

–  Det er nok en litt smalere målgruppe for hans kunst enn hos de tidligere utstillerne vi har hatt. Dermed blir det færre kjøpere også, poengterer han.

Symboltung utstilling

Kongsnes mener at årets sommerutstilling er en av de mest symboltunge og kunstneriske de noen gang har hatt ved galleriet.

–  Han stilte blant annet ut fire selvstendige verk, og en av dem het «Stigma». Dette verket gikk på stigmatiseringen som ble gjort før i tiden med svimerking og slikt. Her har han brukt mange av de samme symbolene og metodene som ble brukt, forteller galleristen.

Også i keramikk og verker av leire, er bokstaver og ord noe som kjennetegner Magne Furuholmens verker. Foto: Tone M. Sørensen

Til tross for at han kanskje ikke hadde så stor kjennskap til kunstneren fra før, synes Kongsnes at Furuholmen er en fantastisk kunstner.

–  Vi fikk etablert en god relasjon til kunstneren da han selv var her under åpningen, og det har vært en berikelse for både oss og publikum å ha han her, konkluderer han.

Anerkjente kunstnere står i kø

Ifølge Kongsnes er Galleri Jennestad i en unik posisjon i forhold til fremtidige utstillinger.

–  Mens vi tidligere har måttet jobbe langsiktig og aktivt for å få gode kunstnere hit, er vi nå i den posisjonen at det er mange som ønsker å stille ut hos oss. Dermed må vi nå plukke ut hvem vi ønsker å ha som utstillere.

Han ønsker ikke å si noe særlig om hvem disse kunstnerne er, annet enn:

–  Det er vel anerkjente norske samtidskunstnere med akademikerbakgrunn, noe som står i stil med hva vi tenkte da vi startet med galleri på Jennestad.

–  Interessen for street art-kunsten har jo tatt seg opp rundt kunstnere som for eksempel Pøbel. Er dette noe vi kan komme til å få se hos dere i fremtiden?

–  Nå har nok den type kunst rotfestet seg mest i Lofoten og på Hamarøy, men det er absolutt noe som er interessant for oss også, opplyser Kongsnes.