– Det var liten oppslutning om å få noen til å overta siden jeg ikke har anledning til å drive selv, sier Nygård til VOL.

For halvannen måned siden skrev VOL at Nygård var på utkikk etter noen som kunne drive kondomeriet videre, men det har han ikke funnet. Da var det bare ett alternativ i hans øyne, nemlig å legge ned virksomheten.

– Jeg skal starte en butikk og har rett og slett ikke tid, sier han, og understreker at han hadde driftet videre om han ikke var på vei over i ny jobb, som butikksjef for en nyoppstartet butikk på Sortland.

Hemmelighetsfull

Nygård vil fortsatt ikke røpe hva slags butikkvirksomhet han skal starte opp, men presiserer at det er i en radikalt annen bransje enn innenfor sexleketøyindustrien. Han røper at det er snakk om en svær butikk som det foreløpig bare finnes to av på landsbasis.

– Det gjenstår signering av noen kontrakter før alt er klart, men det er ikke så langt unna før jeg kan gå ut med det, sier han.

– Blir nok skuffet

Når Blue City Shop endelig stenger dørene, sannsynligvis i løpet av september, betyr det vesterålinger som er lystne på å handle sexleketøy direkte i butikk, må reise enten til Bodø eller Tromsø for å komme til nærmeste kondomeri.

– Å handle sexleketøy i butikk er noe helt annet enn å kjøpe via nett. For da kan man teste og prøve ut produktene, noe du ikke kan gjøre digitalt. Alt blir mye mer personlig når man er i butikken, sier han.

Helt slutt på Blue City Shop blir det derimot ikke. For Nygård har tenkt å fortsette med kondomeriets nettbutikk, som de siste årene stadig har hatt en betydelig vekst.

– Det blir mer og mer handel på nett, noe som generelt gjelder for hele bransjen. Siden det er godt grunnlag for å fortsette med nettbutikken, vil jeg gjøre med det, sier han.

–  Vemodig

I forbindelse med nedleggingen, har han nå startet opphørssalget. En del av varene har allerede forsvunnet.

– Det meste av vibratorer og såkalte fleslight, har gått allerede. Jeg håper å kunne selge ut det jeg har igjen. Blir det noe til overs, sender jeg det tilbake til leverandøren, forteller Nygård og viser fram en såkalt ass midget, en 40 cm lang nissefigur laget av hard plastikk, og som visstnok har potensial til å stimulere deler av kroppens mange soner på dyptpløyende vis.

– Jeg har solgt noen slike også. Folk er interessert i mye forskjellig, sier Nygård, som synes at tanken på å stenge butikken er en anelse trist.

– Interessen for sexleketøy har stadig blitt større og jeg har etter hvert fått mange faste kunder, så en del av dem blir nok skuffet over at jeg nå legger ned, sier han. Det blir derfor vemodig å legge ned etter 12 år, men slik situasjonen utviklet seg, hadde jeg ikke noe valg, slår Tommy Nygård fast.