Sortland-trener Julie Voktor Pedersen, understreker derimot at verken hun eller laget har kastet inn håndkleet.

– Vi gjorde mye bra sist mot Junkeren, noe vi skal fortsette med. Får vi til det, er det gode muligheter for å ta med seg tre poeng fra Oslo. Å snakke om tabellplasseringen gjør vi ikke. Vårt søkelys er neste kamp. Vi gir ikke opp før vi eventuelt er nødt til å gjøre det, sier hun.

Gode perioder må vare lenger

Ifølge treneren har det vært såpass mange lyspunkter de siste kampene, at hun håper de positive tendensene snart slår ut i full blomst.

– For oss handler det om å få det gode periodene i kampene til å vare lenger, og å unngå tullemål. Vi må gjøre vårt beste. I denne i avdelingen kan alle slå alle, noe vi har sett flere eksempler på, sier Voktor Pedersen.

Aggressivt press

Når man er i en såpass prekær tabellsituasjon som Sortland er i, mener Voktor Pedersen det er essensielt å ta tak i det positive.

– Stemningen i gruppa har vært god de siste kampene. Vi spilte langt på vei jevnt mot Junkeren, noe vi tar med oss inn mot Grei-kampen. Samtidig er det flere ting vi må jobbe med. Presset må bli mer aggressivt, vi må få bruddene lenger oppe, i tillegg til å bli mer kliniske i avslutningen. Vi brant alt for mange sjanser mot Junkeren, slår hun fast

Ingen undervurdering

Grei-trener Rune Sundborg, sier at han kjenner Sortland godt og vet hva de står for. Han har tro på at guttene hans har gode muligheter til å gå seirende ut av kampen.

– Det er viktig for oss å få tre poeng. Vi er i en oppadgående kurve og har hatt bra progresjon de siste kampene. Vi skal kunne slå Sortland, sier han.

På spørsmål om det er noen fare for at de undervurderer Sortland, svarer han kontant.

– Nei, det gjør vi ikke. Vi jobber fælt med å unngå undervurdering og hos oss er det et ikke-tema, sier han.