- Det er selvfølgelig alltid artig å være med på å avgjøre kamper. I hvert fall i den første hjemmekampen jeg er med på, slår hun fast.

Hun håper selvfølgelig at hun får mulighet til å være med på å avgjøre flere kamper fremover.

– Som spiss er jo å score mål definitivt det artigste, sier stokmarknesjenta til VOL.

Vant etter tre strake tap

Medkila vant lekende lett 3-0 på Harstad stadion over 1.-divisjons beste bortelag lørdag ettermiddag. Etter tre strake tap kunne endelig jentene juble for poeng og seier igjen.

Amazon Grimstad ble sendt hjem med tremålstap. Det er ikke vanlig kost for sørlendingene, som hadde vunnet fire av seks kamper på fremmed underlag før besøket i Harstad.

Scoret etter 8 minutter

Nykommer Emilie Dahl fra Stokmarknes spilte sin første kamp på hjemmebane etter overgangen fra 2.-divisjonsklubben Innstranden. Hun markerte seg raskt og trengte ikke mer enn åtte minutter før hun sendte Medkila i ledelsen.

- Det er jo artig å få scoret et par mål, sier Dahl til VOL.

Lørdagens kamp var hennes tredje kamp for Medkila siden overgangen.

Ifølge Harstad tidene som dekket kampen var stokmarknesjenta var hele tiden på jakt, og var en konstant trussel.

Ungjenta Lotte Fikseth Fossem feiret sitt første uttak til J19-landslaget med sprudlende spill og sin første skåring i Medkila-trøya. Den kom åtte minutter inn i andre omgang. Et flott løp ble beregnet perfekt, og Fikseth Fossem styrte inn 2-0 på innlegg fra Emilie Kristiansen. Fikseth Fossem var nær også før pause, men traff da tverrligger.

- Burde nok ha scoret mer

Emilie Dahl, Medkilas beste spiller i kampen, fastsatte resultatet til 3-0 med ti minutter igjen å spille. Hun kom seg til sjanser og kunne skåret både tre, fire og fem mål med god uttelling.

- Jeg hadde noen store sjanser så jeg burde nok ha scoret mer, men det holdt til seier og da må man bare være fornøyd, konstaterer Dahl.

Hun mener det er positivt at de får så mange sjanser.

- Så får vi satse på at det blir flere mål etter hvert.

Amazon Grimstad fremsto ujevne, men hadde sine farlige angrepsvåpen i Isabella Hayes og Cathrine Dyngvold. Gjestene kom ikke nærmere enn et skudd i stolpen halvannet minutt før pause.