Nordlaks Produkter AS har andre halvår 75 innleide sesongarbeidere.

- Årsaken er at havbruksnæringen har sesongtopp i andre halvår, forteller administrerende direktør for Nordlaks Produkter AS, Roger Mosand.

Nordlaks produserer grovt regnet en tredjedel av råstoffet første halvår, og to tredjedeler andre halvår.

- Dette medfører at behovet for arbeidskraft også er sterkt varierende gjennom året, sier Mosand.

Måtte permittere 100 ansatte

Næringen har i flere år arbeidet for å få Regjeringen til å gå for en løsning med rullerende MTB.

Rullerende MTB handler om at oppdretterne kan ha fleksibilitet på hvor mye råstoff de kan ha i merdene til enhver tid. Denne manglende fleksibiliteten fører første halvår til råstoffmangel fordi at det er kaldere i vannet.

Dermed blir det stort press på slakteriet på sommeren og høsten hvert år. Med rullerende MTB kan det opprettholdes en mer stabil produksjon over hele året, samt at bedriftene slipper å permittere så mye i vintersesongen. Som en konsekvens av råstoffmangelen har bedriften de siste årene måttet permittere faste ansatte i deler av vintersesongen. I februar i år var det omlag 100 ansatte som ble permittert hos Nordlaks.

- Mange kommer tilbake hvert år

Mosand mener det da ikke er forsvarlig å ansette sesongarbeidere i faste stillinger.

- Erfaringsvis er det vanskelig å finne tilstrekkelig lokal arbeidskraft til sesongjobb med dertil hørende korte kontrakter, opplyser han.

Den administrerende direktøren sier at de lyser ut alle faste stillinger lokalt, men at de har et samarbeid med JobZone om rekruttering til midlertidige/sesongjobber.

Dette har de gjort de siste åtte til ti årene, og en stor andel av sesongarbeiderne Nordlaks rekrutterer kommer fra Litauen.

- Mange av kontraktsarbeiderne kommer tilbake hvert år. Etter hvert har en del av disse bosatt seg i Vesterålen og tatt med familien. Dermed har de blitt fast ansatt i Nordlaks, sier Mosand.

Mål om mer stabil produksjon

- Nordlaks har et mål om mer stabil produksjon for deriblant å kunne øke antallet faste stillinger og redusere behovet for sesongarbeidere. Vi har tatt til orde for det i mange sammenhenger, sier den administrerende direktøren.

Med dagens rammebetingelser ser han ikke på det som mulig.

- Med mindre vi velger å redusere aktiviteten og verdiskapningen totalt sett.