– Vi går igjennom vår portefølje fordi vi skal satse på større eiendomsprosjekt, og selge ut de litt mindre. Derfor selger vi på Stokmarknes, sier administrerende direktør Stig Otto Nilsen i Stadssalg Eiendom. Han driver et selskap som er stor på eiendom. I fjor genererte selskapet 260 millioner kroner i inntekter, og hadde et overskudd før skatt på 21,5 millioner kroner.

Av de større prosjektene som bodøselskapet arbeider med, er et nytt hotell på Fauske det største. Det er et milliardprosjekt. Hotellet som planlegges er på 24 etasjer.

Småprosjektene i skal reduseres, deriblant havneterminalbygget på Stokmarknes. Tidligere har Nilsen solgt seg ut av Nordlandsbank-bygget på Sortland.

Terminalbygget ble reist i 1985, men utvidet med 230 kvm i 2005, har et bruttoareal på 2.035 kvm. Hovedetasjen består av 1.765 kvm.

Medfølgende leieinntekter

Bygget huser i dag fem leietakere; Post Nord, Lift Me AS, Vesterålen Varmepumper AS, Subsea Nor AS og Jobbaktiv AS. Disse bedriftene disponerer cirka 1.547 kvm av hovedetasjen.

Slik ser havnebygget ut fra Hurtigruten. Foto: Eiendomsmegler MNEF

– Disse leietakerne vil følge med på kjøpet, opplyser Martin Tjærandsen i Eiendomsmegler MNEF, som står for salget av eiendommen.

Ifølge megleren får dagens eier inn rundt 1 million kroner i leieinntekter, noe han mener vil være attraktivt for potensielle kjøpere.

– Det er jo også en attraktiv eiendom med en fin beliggenhet, slår Tjærandsen fast.

Mulighet for ny etablering

Det er kun deler av arealet som per dags dato er disponert.

De gamle lokalene til Trykkmann er per dags dato ikke utleid. Foto: Eiendomsmegler MNEF

– Det er 453 kvm som ikke er utleid. Dermed vil det være mulighet for å utnytte dette og eventuelt øke leieinntektene enda mer, sier megleren.

For å øke leieinntektene ytterligere kan en potensiell kjøper leie ut de ledige lokalene. Foto: Eiendomsmegler MNEF

Han sier også at det selvfølgelig vil være mulig for kjøpere å benytte dette arealet selv hvis de ønsker det.

– Regner med at det går fort

Selv om eiendommer i Vesterålen ofte kan ligge ute en stund før de selges, regner Tjærandsen med at folk fort vil fatte interesse.

– Jeg har forventninger om at det kommer til å gå rimelig fort.

Han mener at det vil være en hyggelig investering for lokale som ikke ønsker å disponere pengene sine på annet vis enn ved at de står i banken.

– Ved kjøp av dette bygget vil man, med de leieinntektene som er, få en fornuftig avkastning på pengene sine.

Megleren mener at dette vil være en fin mulighet for lokale som kan følge med å gjøre vedlikehold når det trengs.

Han poengterer at eiendommen nok ville blitt priset enda høyere hvis den hadde en enda bedre beliggenhet.