«Det er ønske om oppføring av et bygg med opptil 10 leiligheter. Tomta er sentrumsnært, solrik, med gode muligheter for utnyttelse. [...]Planområdet innebærer hele eiendomsteig 15/338. Kvalitet på eiendomsgrenser (behov for oppmåling) må avklares med kommunen. Planområdet er i overordnet plan regulert til sentrumsformål,» står det i søknaden fra Asplan Viak.

Sivilingeniør Dagmar Kristiansen hos selskapet har utvikla søknaden om oppstartsmøte. Hun sier til VOL at de har en konkret plan de ønsker å få gjennomført på tomta, men at det først må avklares hva de får lov til.

– Ja, det finnes allerede et forslag fra et arkitekt, men så lenge vi ikke har hatt møte fra kommunen er det for tidlig å komme med det forslaget. Vi har oppstartmøte, så går det offentlig varsel ut dersom kommunen gir grønt lys, sier hun. Kristiansen sier at de håper å få gjennomført møtet i løpet av uka.

Tomannsboligen som står der i dag, er det allerede gitt rivetillatelse for.

– Ingen betongblokk

Hun vil ikke si så mye om hva disse planene innebærer på et så tidlig stadium, utover at det som sagt er ønsker om opp til ti leiligheter.Det er ønsker om opptil ti leiligheter med inntil fire etasjer, kommer det fram i søknaden.

«Området ønskes regulert til flermannsbolig med parkering i underetasjen. Huset/bygget skal oppføres med fasader i tre eller puss. Innenfor planområdet skal det etableres felles uteopphold/lekeplass. Størrelse og plassering vurderes i planprosessen,» står det.

Kristiansen sier det vil være ønskelig å forsøke å få bygget til å passe best mulig inn i området.

– Det er foreslått et bygg med tak, vi forventer ikke firkantkloss, det er ikke det som er foreslått. Men så lenge vi ikke vet hva vi får lov til, er det for tidlig å si noe mer, sier hun.

Langs veien

Den aktuelle tomannsboligen som er der i dag, ligger langs Vesterålsgata, og adressen er Vesterålsgata 63. I det nærliggende området er det mange hus som ligger litt tilbaketrukket unna veien.

Hvor nærme veien de kan bygge, er også noe som må avklares med kommunen. Trafikkløsninger er også noe som må diskuteres i møtet.

«Trafikken fra området vil øke. Opprinnelig tomannsbolig vil erstattes av flere enheter. Samtidig er det viktig å påpeke at tomten er sentrumsnært med gangavstand til alle offentlig og private funksjoner i Sortland sentrum. Gang og sykkelvei går rett forbi eiendommen og opprinnelig avkjørselen mot Vesterålsgata, kan bli en naturlig tilkobling til denne,» står det i søknaden.