– Jeg vil nødig si noe i detalj om saken som sådan, men jeg kan bekrefte at jeg er bistandsadvokat og har vært engasjert i denne saken i halvannet år allerede, sier Arvid Sjødin.

Privatetterforsker

– Jeg ble tidlig kontaktet av en privatetterforsker som hadde opplysninger om saken. Vi gikk i gjennom saken og fant ut at det var store ting som måtte undersøkes nærmere. Etter at jeg på bakgrunn av våre funn tok kontakt med Statsadvokaten i Nordland, fikk vi medhold i at saken måtte undersøkes nærmere. Da det var besluttet, ble Kripos koblet inn i saken, sier advokat Arvid Sjødin til VOL.

Advokat Sjødin, som har advokatpraksis i Stavanger sammen med advokat Brynjar Meling, ønsker ikke å opplyse hvem i miljøet rundt den avdøde som fattet mistanke rundt dødsfallet, men han bekrefter at opplysningene tilfalt en privatetterforsker først.

– Privatetterforskeren gjennomføre noen undersøkelser i saken. Deretter gikk vi gjennom sakens dokumenter og detaljer sammen. Vi kom fram til at det var grunn til å undersøke saken nærmere for å eventuelt kunne få avklart om det lå noe kriminelt bak dødsfallet.

Arvid Sjødin bekrefter at privatetterforskeren som familien kontaktet med sine mistanker, har forbindelser i Vesterålen og at dette kan ha vært medvirkende til at akkurat denne privatetterforskeren ble kontaktet og fikk i oppgave å undersøke saken nærmere.

Venter på resultatene

– Resultatene av privatetterforskerens arbeid viste seg at det var omstendigheter rundt dødsfallet som måtte undersøkes nærmere, og det blir gjort nå når Kripos er på saken. Nå må vi vente på resultatene fra etterforskningen og se hva det kan bringe av opplysninger. Deretter vil jeg vurdere saken nærmere ut fra hva Kripos finner i sin etterforskning, og følge den påtalemessige avgjørelsen som etter hvert vil komme. Nå venter jeg bare på at politiet skal gjøre jobben sin og komme med opplysninger om hva de har funnet ut, sier Arvid Sjødin til VOL.