Via mobil når  vi tak i Ingebrigtsen da han er i Västerås. Han er da på dag sju av den 2468 kilometer lange turen. Men hvordan får man ideen til å sykle fra Nord-Sverige til London?

– Bakgrunnen for hele opplegget var at kompis Knut Einar Henriksen, som er fra Båtsfjord, tapte ett veddemål for noen år tilbake. Veddemålet var Premier League relatert, og taperen måtte sykle til sitt respektive lags første bortekamp. Selvfølgelig kom Newcastle opp først, og med utgangspunkt i London så er det vel det verste som kunne skje.  En tur på litt i overkant av 500kilometer. Dette ble starten på Cycling Away, en høyst uorganisert gruppe der i hovedsak Spurs-supportere samles for å sykle til første bortekamp. Jeg var med i fjor da Newcastle dukket opp igjen. Vi var da fire mann som syklet nordover. Da det begynte å nærme seg åpning av Tottenhams nye stadion så begynte Knut Einar Henriksen å bable om å sykle hjemmefra til White Hart Lane, forklarer Kenneth.

Planen var at 40-åringen skulle sykle turen med flere andre, men grunnet jobben offshore, rakk han ikke avreisen til de andre friskusene, som tok fatt på turen ei ukes tid tidligere.

– Litt kjedelig å gjøre dette alene, men har man bestemt seg så er det bare å trø i det. Jeg må være på jobb igjen 5.september, men hovedmålet er å være i London til Spurs sin bortekamp mot Watford.

Sykkelen til Kenneth var så mye lesset ned på begynnelsen av turen. Når er telt og mye annet utstyr sendt hjemover for å gjøre turen lettere.

Problemer

Når han skulle ta toget til Luleå forrige uke, dukket første problem opp.

– Det var ikke lov å ha med sykkel på toget. Så jeg måtte ta sykkelen fra hverandre og pakke den ned i bager, forteller Kenneth. Dermed kom han frem til Luleå for sju dager siden og satte sykkel og utstyr sammen og begynte å sykle.

Ingebrigtsen hadde med seg mye utstyr. Litt for mye utstyr, skulle det vise seg. For etter seks dager med telt, primus, liggeunderlag og sovepose på sykkelen, ga forhjulet etter.

– Det ble for mye vekt rett og slett. Så hjulet ble bøyd. Derfor sendte jeg alt av utstyr hjem med posten i går. Så nå blir det overnattinger på hoteller og Airbnb fra nå av. Det blir litt mer komplisert, men langt lettere å sykle.

Kenneth har godt humør utansett.

Erfaren

Dette er ikke første gang Ingebrigtsen sykler langt. I fjor syklet han altså 500 kilometer fra London til Newcastle. Denne gangen er det altså snakk om 2468 kilometer fra Luleå via Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland. Når han kommer frem til havnebyen Hook i Nederland blir det så ferge over den engelske kanal til den britiske havnebyen Harwick før en ny sykkeltur derfra inn til London på 138 kilometer venter.

Hva er det så som får en «helt vanlig» nordmann til å legge ut på noe slikt?

– Jeg har fått en del spørsmål om hva som feiler meg, for å si det slik. Jeg vet ikke egentlig. Jeg har hatt mange muligheter til å trekke meg. Jeg kunne brukt som unnskyldning at jeg ikke rakk å sykle med de andre for eksempel. Men jeg satt på jobb og la det ut på facebook, og dermed var det bare å gjennomføre det. Det har vært tungt så langt, men takket være lykkeønskninger på facebook og gode sykkelforhold, har det gått bra så langt.

Kenneth fikk hjelp å fikse sykkelen da forhjulet ble ødelagt.

– Mulig

Målet er altså Watford-Tottenham 2. september. Det er om 9 dager.

– Det er mulig å få til. Jeg må ligge på rundt 200 kilometer om dagen fra nå av for å få det til. I dag har jeg motvind, så da er det litt vanskeligere å få det til, men andre dager har jeg hatt medvind. Så lenge kroppen og utstyret fungerer, tror jeg det skal gå bra.

Du kan følge Kenneths ferd på hans facebookside. Vi i VOL vil også følge med han og kommer med ny sak når han eventuelt er kommet i mål i London om 11 dager.