– Vi er kjempefornøyde. Dette er noe man drømmer om. Vi har jobba i tre år, og mange jobber i tjue år for å få til dette. Det er kjempeartig, sier Anders Lian Fagerli. Han er butikksjef for Rema 1000 på Andenes.

Skryter av de ansatte

Fylkets nordligste Rema-butikk ble kåret til den beste under riksmøtet i helga. Det er et årlig treff for kjøpmennene i Rema. Der ble årets beste Remabutikk kåret, både nasjonalt og i hver region. I region Nordland var det altså Andenes-butikken som fikk utmerkelsen. Det er flere kriterier for kåringa, blant annet omsetnings- og inntjeningsøkning i prosent. Og der har butikken levert så det suser.

Fagerli er ikke i tvil om hvem mye av æren tilfaller.

– Nøkkelen er ansatte. Å ha så dyktige folk på jobb. Uten dem kommer man ingen vei, sier Fagerli, som lover at det skal bli feiring og at de ansatte i butikken skal få nyte god mat og drikke.

Han sier han ikke var helt forberedt på at den aller nordligste remabutikken i Nordland skulle bli kåra til den beste butikken fra Brønnøysund i sør til Andenes i nord.

– Man blir nominert, og vi visste jo at vi var det, men konkurransen er så stor, sier han.

Suksess på Andenes

Fagerli flytta selv fra Mosjøen sør i fylket til nordspissen for noen år siden.

– Hele reisen er en seiershistorie fra start til slutt. I tillegg: jeg har så høy omsetning at det går penger tilbake til kommunen via skatt, så vi får også gitt noe tilbake, sier han.

Nå ser det ut som om Fagerli vil bli værende på Andenes, han har nemlig unge nummer to på vei, kan han fortelle. Dermed er det ingen fare for at han forsvinner fra Rema på Andenes med de første.

De siste par årene har VOL skrevet om omsetningsrekorder og økt inntjening for butikken, som da Fagerli overtok gikk med millionunderskudd. Sjefen forklarer suksessen slik:

–  Vi har jobba med de rette tingene. Vi leverer en ryddig og ren butikk, og har varene folk spør etter. Vi har økt omsetninga med åtte millioner, og hørt på kundene fra dag én, om hvilke varer de ønsker. Vi har levert på det, og det vil vi fortsette med, sier Fagerli.