Torsdag skriver DN at Freiberg er mannen som tar over ministerposten fra Terje Søviknes. Ørjan Robertsen i LoVe Petro ser på det som en glimrende utnevnelse:

– Som hadselværing blir jeg i første omgang veldig stolt av  at en hadselværing får en slik fremtredende post. Jeg tror han vil kunne gjøre en god jobb med den erfaringen han har, spesielt med den jobben han har gjort på fagfeltet olje og gass de siste 10-15 årene, sier Robertsen, som selv er tidligere ordfører i Hadsel for Arbeiderpartiet.

– Mange vil kanskje ikke være overrasket over det utsagnet, siden Freiberg vel er for oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja?

– Det der er et journalistisk utsagn. Kjell-Børge er som meg for konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er resultatet av en konsekvensutredning som vil bestemme om det blir utvinning, sier Robertsen.

På spørsmål om hvorfor han mener Freiberg vil kunne bli en god minister, svarer Robertsen:

– Han er en engasjert og hardtarbeidende person, samtidig som han er jovial og godt likt. Han har en evne til å både knytte nye nettverk og bruke sine nettverk veldig godt. Det er en viktig egenskap når en skal ha en slik posisjon.

Ifølge Dagens Næringsliv blir Freiberg utnevnt fredag.