Helmersen, som kommer fra Lødingen, har vært aktiv i FPU siden han var 14 og har hatt verv i ungdomslaget i 11 år

Onsdag postet han et innlegg på Facebook der han blant annet skrev at etter over 10 års medlemskap har jeg valgt å melde meg ut av FrP/FpU og trekke meg fra vervet som fylkesformann i Nordland FpU. Dette valget er det mange grunner til, både politiske og andre, heter det i innlegget.

– Total mangel på interesse

Da VOL tar kontakt med Helmersen for en utfyllende kommentar, svarer han at han ikke er fornøyd med organisasjonen i sin helhet i fylket.

– Det er ikke interessant å være medlem av partiet og å drive politikk lenger sånn situasjonen er nå. Ett eksempel er saken om Andøya flystasjon. Jeg synes det fra partiets side har vært en total mangel på interesse for å kjempe for den saken. Jeg er heller ikke den eneste som har reagert i den forbindelse, understreker Helmersen, og viser til tidligere Frp-topp i Sortland, John Hempel, som trakk seg fra partiet for to år siden.

Helmersen føler at regionen har jobbet aktivt mot å bevare flystasjonen.

– Jeg føler at det mangler interesse eller evne fra fylkeseliten i FrP til å kjempe for Andøya. Det føles som om det er tvert imot, sier han.

Partiskifte?

På spørsmål om det vil være aktuelt å gå inn i et nytt parti i fremtiden, svarer Helmersen:

– Jeg har alltid vært på borgerlig side i politikken, både organisatorisk og ideologisk. Men problemstillingen om å skifte parti, har jeg ikke tatt stilling til på det nåværende tidspunkt, slår Rudi Helmersen fast.