NLSH styrer mot underskudd på 45 millioner kroner i 2018:

Skal kutte tre millioner kroner i måneden ut året

For å komme i balanse i 2018 hadde Nordlandssykehuset vært nødt å kutte opp mot 15 millioner kroner i måneden ut året. Styret med Odd Roger Enoksen i spissen avgjorde i dag at underskuddet samlet opp hittil i år er umulig å gjøre noe med uten at det går på bekostning av pasientene. Derfor avgjorde de at ei sparepakke på tre millioner kroner i måneden ut året.

KRISE: Nordlandssykehuset er i krise. Styreleder Odd Roger Enoksen får en tøff sak å behandle.  Foto: Mette Helene Berger-Amundsen

Pluss

Torsdag hadde Nordlandssykehuset styremøte. Her fikk styret informasjon om den prekære økonomiske situasjonen. Sykehusdirektør Paul Martin Strand fortalte i forrige styremøte om de store underskuddene ved sykehuset og etter planen skulle han legge frem tiltakene som kunne gjøres.