Dette opplyser Bergen Group Sjøsterk i en pressemelding.

Alle tre fôrflåtene er standard betongflåter på 17 ganger 27 meter og med en lastekapasitet på 400 tonn fôr. Flåtene vil ha en utrustning dimensjonert for bruk på værharde lokaliteter som stiller ekstra krav til høy fleksibilitet, solid miljø- og biomassehåndtering og en stor driftssikkerhet.

Kontraktens verdi er altså på 60 millioner kroner og levering er estimert til 2. og 3. kvartal 2019.

– Nordlaks er inne i en fase hvor vi fornyer og moderniserer hele verdikjeden. Dette må ses i sammenheng med både Havfarm-prosjektet og det kontinuerlige arbeidet med å skape en enda tryggere og mer bærekraftig havbruksnæring. Godt, og nok utstyr, er avgjørende for effektiv og bærekraftig drift, blant annet ved at vi kan planlegge med vekselbruk av våre lokaliter og utsettsoner, sier direktør Tor Anders Elvegård i Nordlaks Oppdrett.

– Meget bra

Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA er meget godt fornøyd med den nye kontrakten til datterselskapet Bergen Group Sjøsterk.

– Siden overtakelsen i juli i år, har vi klart å kontraktsfeste kontrakter på til sammen fire flåter så langt, og markedsinteressen for betongflåter vurderes som meget bra. Vi registrerer en sterk fokus på løsninger som opprettholder kravet til trygge arbeidsplasser og effektiv drift når også mer eksponerte lokaliteter tas i bruk og driften gjøres under mer krevende forhold.  Her mener vi at betongflåtene representer driftssikre, fleksible og funksjonelle løsninger som også har en konkurransedyktig levetidskostnad, sier Nærø.