Etter fjorårets femteplass i den lokale 3.-divisjonen, er Lødingen klar til å ta fatt på en ny, tøff sesong.

– Jeg tenker vi må ha som målsetning å gjøre det bedre enn vi gjorde det i fjor, sier Christoffer Sagstad, en av lagets mest rutinerte nøkkelspillere.

Høye ambisjoner

Trener Kjell-Hugo Pedersen, og kaptein Ingve Kanstad har også en drøm om å kunne nå kvalifisering til allnorsk 2.divisjon Årets serie består i større grad av lokale lag, noe som trener Pedersen mener gjør veien litt lettere –Jeg er glad vi kan ha to slike lokale serier. Det ville gitt problemer i økonomi ved større avstander, sier Pedersen som er fornøyd.

For å nå disse målsetningene er Pedersen klar på hva som må forbedres.

– På hjemmebane var det få som tok poeng her i fjor, men på bortebane tapte vi mange poeng. Med fyllte tribuner som lagets 8.mann vinneR Lødingen mye hjemme. Nå må altså også bortestatistikken bli bedre.

Sterk spillerstall

Lødingen har fra forrige sesong klart å beholde stort sett hele fjorårets stall, med bare noen få utskiftninger. –Vi har en utskiftning på målvaktsplass. Begge de bulgarske spillerne fra i fjor er dradd, men ellers er troppen den samme, sier Pedersen, som også sier at bredden i stallen er god. I tillegg jobbes det med en par nye spillere også.

Det er ikke bare Pedersen som er fornøyd med årets Lødingen. Både rutinerte Sagstad og kaptein Kanstad synes at nivået på treningene også er bra.

–Når alle er på trening med både tilreisende fra Harstad og Sortland er nivået høyt på treningene, sier kapteinen. –Vi har en veldig fin blanding av rutinerte og unge fremadstormende som også tar nivået, sier Sagstad.

En av disse er 15-årige Niklas Rølvåg som har imponert stort i oppkjøringen. Han ble blant annet kåret til banens beste i kampen mot Boden i Boden. -Jeg håper selvfølgelig på muligheter og jeg vil prøve å ta disse når de kommer, sier den håpefulle 15-åringen.