Inge Berg reagerer på stormen rundt pengegaven til Frp:

– Jeg ga akkurat samme sum, på samme måte, til Høyre. Så dette er ikke unikt for Frp

Inge Berg synes omtalen og stormen rundt pengegaven til Fremskrittspartiet har gått over alle støvelskaft. Han sier også at samme sum ble gitt til Høyre. Inge Berg

Inge Berg. Arkivfoto: Vidar Eliassen 

Pluss

Dette er saken
  • Fem av selskapene til Nordlaks-eier Inge Harald Berg, ga i fjor 9.990 kroner hver til Nordland Frp. Premisset for gaven var at den skulle holdes hemmelig.
  • Summen er ti kroner under beløpsgrensen for bidrag som et norsk parti må melde inn til Partilovnemnda innen fire uker når det er valgår, som i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

  • Partilovnemnda har nå gitt en advarsel til Nordland Fremskrittsparti for brudd på partilovens frist for innberetning av bidrag i valgår. I vedtaket kommer det fram at pengegaven skulle holdes hemmelig.

  • Inge Berg sa i et intervju med VOL torsdag 13. september at han hadde gitt samme beløp på samme tidspunkt til Høyre.

  • I samme intervju sa han at han ville gjøre slike transaksjoner offentlig fra nå av, men at han syns oppstusset rundt pengegaven til Frp hadde fått for mye oppmerksomhet.

  • Ruth Grung (Ap) i Næringskomiteen er kritisk til Frp-pengegaven. – Kobling mellom hemmelig partistøtte og mistanke om at dette har gitt spesielle store økonomiske fordeler til et bestemt selskap, er svært alvorlig.

 

– Denne saken er kommet ut av alle proporsjoner. Vi har gitt noen småkroner til de politiske partiene Høyre og Fremskrittspartiet. Jeg hadde et ønske om at det skulle være stille rundt det. Den forespørselen kom fra meg, og ingen andre, sier Berg i en kommentar til VOL.