Rundtur rundt kloden ble til bok om klimaendringene:

Teresa Grøtan dro rundt kloden og kom hjem som forfatter

Forfatter og hadselværing Teresa Grøtan har reist verden rundt for å snakke med ungdom om klimaendringene. Resultatet finnes mellom to permer.

Abaiang: Taruru Taake og Ruatu Tekabu er to av ungdommene Teresa Grøtan har intervjuet og skrevet om i boka. De bor på øya Abaiang i Kiribati, som trolig kommer til å bli slukt av havet. På bildet er de i landsbyen Tebunginako som allerede har blitt slukt av havet. Begge Foto: Teresa Grøtan 

Pluss

– Det var flere ting som ga inspirasjon til prosjektet. Først og fremst begynte jeg å jobbe med dette prosjektet for tre år siden. Da handlet klimadiskusjonene mye om forskerne sin side. Om klimaendringene var menneskeskapt og hva det betyr for oss. Jeg ønsket å undersøke hvordan klimaendringene påvirker folks liv i verden i dag. Det var utgangspunktet for ideen, sier Grøtan.