Fant hyttedrømmen i Skjoldehamn på billigsalg

Andøy kommune ligger nær bunnen på snittpris for hytter omsatt de siste ti år i Norge. Men det legger ingen demper på gleden over å eie fritidsbolig på Andøya. – Vi er ferdige med Syden, sier familien Gjerald.

Smårbruksidyllen: Selv om de er her for å nyte frihetsfølelsen, så sitter ikke familien Gjerald mye stille. Her er de med yngstesønnen Jakob på tre måneder. De har nå inngått et samarbeid om å produsere rosenrot til den prisbelønte og internasjonalt kjente norske ginprodusenten Kimerud. Destilleriet drives av Ståle Håvaldsen Johansen som selv opprinnelig er fra Sortland. Til neste år ser de frem til å kunne levere rosenrot som setter en særegen smak på gin. Nå nyter de høsten og været i alle sine fasetter i det rike landskapet utenfor. foto: tord viken 

Pluss

For mange er hyttedrømmen uoppnåelig grunnet høyt prisnivå i de mest attraktive statusområdene. Tall fra alle kommuner i Nordland og Norge de siste ti årene viser store sprik.