Den første norskbygde romraketten skytes opp fra Andøya til uka:

Historisk rakettoppskyting fra Andøya

Se nøye på raketten på bildet. Det er den første norskbygde romraketten, og inneholder rakettmotor-teknologi som om få år kan løfte satellitter ut i verdensrommet fra Andøya.

Norgeshistorie: Den aller første helnorske romraketten skytes snart opp fra Andøya Space Center. Lørdag ble raketten «Nucleus», som har hybridteknologi og er produsert av Nammo AS, klargjort og montert i utskytingsrampen i Oksebåsen. Her veies den om lag 800 kilo og ni meter lange raketten før den trilles ut fra klargjøringshallen. Foto: Tony Gulla Sivertsen 

Pluss

Lørdag for en uke siden ble romraketten, som har fått navnet «Nucleus», montert i utskytingsrampen, eller launcheren som de sier ved Andøy Space Center. Andøyposten var med da de siste forberedelsene ble gjort i klargjøringshallen, og fikk en prat med sjefingeniør på prosjektet, Adrien Boiron fra Nammo. Han er tydelig stolt av romraketten, som ikke levner tvil om at den skriver norgeshistorie, med dekor i det norske flaggets farger.