En potensiell statsminister på sjømattur i Vesterålen:

– Sykt interessant å se hvordan ei lita fiskerihavn kan eksportere til hele verden

Ungdomspolitikerne var imponerte over fiskerisatsingen til JM Nilsen på Nordmela som setter spor på verdensmarkedet både i Nigeria, Kina og New York.

Ungdomspolitikerne likte det de så på Nordmela under omvisnigen fra daglig leder Ole Johnny Nilsen og Egil Arne Nilsen. På bildet er de omkranset av Munir Jaber og Stig Harlem Harris i AUF, Vegar Heldal og Jonas Andersen Sayed i KRFU, Ada Arnstad og Annette Lindahl Raakil i Senterungdommen, Bjørn Emil Nesset og Ola Buvik Skedsmo i FPU, Sondre Hansmark Persen og Ragnhild Forsberg i Unge Venstre, Nicolai Øien Langfeldt og Lasse Fredheim i Unge Høyre, Guro Thomasatter Aasaaren og Synnøve Kronen Snyen i Sosialistisk Ungdom. Rauand Ismail og Guri Barka Martins i Grønn Ungdom.   Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Pluss

Nordmela var første stopp da Sjømat Norge hadde med seg 16 ungdomspolitikere på rundtur for å vise sjømatnæringas ringvirkninger for lokalsamfunnet. Informasjonssjef Øyvind Andre Haram forklarer at turvirksomheten begynte en del år tilbake da de oppdaget at kunnskapen om sjømat var altfor dårlig blant stortingspolitkerne.