Samler seniorskiløperne under felles paraply i Lofoten og Vesterålen

– Det er en sann glede å sitte her i dag, sier Bernt Olav Nilsen, banksjef i SNN Vesterålen om samarbeidet banken og skiklubbene i Lofoten og Vesterålen formelt har inngått.

Trekkende talenter: Sondre Halvor Lange, Mikkel Arntsen og August Nordeng er forhåndsplukket til seniorsatsingen. Målet til Team LoVe SNN er å få flere som 23-åringene med på laget. Alle foto: Per Eivind Knudsen 

ILDSJELER VIKTIG: Teamleder Tommy Nordeng (front) som sammen med Torgeir Arntsen (t.v.) og trener Karl-Gunnar Skjønsfjell gleder seg over ta Sparebanken Nord-Norge blir med på laget. 

PROFILERING: Når Lofoten og Vesterålen endelig får sitt eget seniorteam, er profilering av det nye tilbudet viktig, slik at flere løpere får nyss i nyheten. 

Pluss

I samarbeidet, som ble presentert sist fredag, kommer det fram en etterlengtet satsing på seniorløperne, som ifølge Tommy Nordeng har vært heller stusslig.

– Tenk hvis det samme skulle vært tilfelle for fotballen. Det blir dyrere og dyrere å være senior, og dette samarbeidet gjør at de seniorene som vil satse får muligheten til det, sier Nordeng, som er teamleder på rykende ferske Team Love SNN.


Alpinklubben i mål med finansiering av ny heis etter innsamling:

Egen heis for barn og toppmoderne heisanlegg når bakken åpner igjen

Sortland alpinklubb valgte etter ulykken i mars å forsøke å få samla inn penger til å kjøpe ny heisteknologi i stedet for å reparere den gamle. Nå lover de en tryggere, mer moderne og mer effektiv heis, og håper publikum vil komme.

 

Langsiktig tilbud

Samarbeidet går ut på at Sparebanken Nord-Norge vil gå inn på sponsorsiden og betale et så langt ukjent beløp for å sikre blant annet at seniorene kommer til og fra samlinger, får profilutstyr og samtidig reisegodtgjørelse til trener – eller rådgiver som han selv kaller seg, Karl-Gunnar Skjønsfjell.

– Dette vil gi et langsiktig tilbud som kan hjelpe oss å få løpere inn i klubben, men også bære idretten inn i framtida. Så har vi et mål om å bli beste nordnorske lag på NM-stafetten for herrer, sier sportslig leder Torgeir Arntsen.


Corner Sport har startet nettbutikk

Sportsbutikken Corner Sport på Stokmarknes ønsker å utvide markedet og å nå flere kunder.

 

Åpne samlinger

Foruten at de løperne som allerede satser tungt nå får et støtteapparat rundt seg, vil Team LoVE SNN også fokusere på dem som vil drive aktivt med langrenn, og samtidig gi et trenings- og samlingstilbud til juniorer og aldersbestemte løpere. De håper å kunne arrangere opptil fem samlinger per år, hvor løpere fra 13 år kan bli med, hvis det lar seg gjøre.


Imponerte i konkurranse med skyhøyt nivå:

Jakob fra Melbu den 14. beste 17-åringen i Norge på ski

Norgescupfinalen for G17-utøvere i langrenn gikk av stabelen i Alta i dag. Der imponerte Jakob Sørlie Pettersen fra Melbu.

 

Trio på plass

Selv om det endelige uttaket for sesongen 2018–2019 gjøres i oktober, er allerede noen navn skrevet på blokka. Mikkel Arntsen (23) fra Sortland, August Nordeng (23) fra Alsvåg og Sondre Halvor Lange (23) fra Sortland er alle klare for å videreføre tanken om å gå enda litt fortere på ski, samt å leve opp til målet som Team LoVE SNN har – nemlig å være gode rollemodeller for yngre skiløpere.

– Vi må sikte høyt, men vi har en reell mulighet til å klare målet om å bli best, sier trener Karl-Gunnar Skjønsfjell om satsingen.